Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boxerul polonez Krzysztof Glowacki, fost campion mondial WBO la categoria semigrea, suspendat patru ani pentru dopaj

realitateadebrasov.net
box manusi

Boxerul polonez Krzysztof Glowacki, fost campion mondial WBO la categoria semigrea, a primit o suspendare de patru ani pentru utilizarea unui steroid anabolizant, a anunţat Agenţia antidoping din Marea Britanie (UKAD), citată de Reuters.

Glowacki, în vârstă de 37 de ani, care a câştigat 32 dintre cele 36 de meciuri pe care le-a disputat ca profesionist, a fost testat pozitiv la finalul luptei pierdute în faţa lui Richard Riakporhe, în urmă cu un an la Manchester.

În urma analizelor, în proba sa de urină au fost depistate urme de boldenon, un steroid anabolic androgen, aflat pe lista produselor interzise de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA).

Pugilistul polonez, care a negat că ar fi utilizat o substanţă interzisă, a fost suspendat provizoriu în aprilie 2023, iar cazul său a fost analizat de o comisie naţională antidoping independentă, pe 31 octombrie.

Krzystof Glowacki a câştigat pentru prima dată titlul WBO la categoria semigrea în faţa lui Marco Huck, în 2015 la New Jersey. El a reuşit să-l apere apoi cu succes până când a fost învins la puncte de actualul campion mondial al greilor, ucraineanul Oleksandr Usik, în 2016.

Polonezului i s-a acordat o licenţă de boxer străin de către British Boxing Board of Control pentru meciul său din ianuarie 2023 şi, prin urmare, era obligat să respecte reglementările antidoping din Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.