Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brașov - Polițiștii au dat ZECI de amenzi și au întocmit 4 dosare penale, în doar câteva ore

enational.ro
politia romana

Poliţiştii braşoveni au aplicat miercuri dimineaţa, în trei ore, 52 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 20.000 de lei, şi au întocmit patru dosare penale, dintre care două pentru conducerea sub influenţa alcoolului.

Controalele s-au desfăşurat în cadrul acţiunii Truck&Bus, desfăşurată la nivelul întregii Uniuni Europene, care vizează combaterea încălcării normelor legale în domeniul transporturilor rutiere publice de mărfuri şi persoane, conform Agerpres.

Citește și: O polițistă a IZBUCNIT, în versuri, la adresa sistemului: 'Cine morții voștri sunteți? Să vă bateți joc de noi?'

"În cadrul acţiunii, poliţiştii au efectuat 294 testări etilotest, au aplicat 52 sancţiuni contravenţionale, dintre care cinci pentru nerespectarea normelor legale prevăzute de H.G. 69/2012, cinci pentru nefolosirea centurii de siguranţă, 12 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice (ITP) şi defecţiuni tehnice, iar restul pentru alte abateri la regimul rutier, în valoare de aproximativ 21.500 lei. Totodată, poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 12 permise de conducere, dintre care 11 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, în cadrul acţiunii au fost constatate patru infracţiuni la regimul circulaţiei, dintre care două pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului", a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, într-un comunicat de presă.

În cadrul acţiunii, care se desfăşoară simultan în toate statele membre ale UE, în perioada 22-28 iulie, sunt verificate respectarea normelor rutiere de către conducătorii auto ai autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitate mai mare de 8+1 locuri şi destinate transportului de marfă cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone; a perioadelor de conducere, pauzelor şi perioadelor de odihnă şi funcţionarea corespunzătoare a aparatului tahograf; a deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto; capacităţii maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane.

De asemenea, poliţiştii urmăresc respectarea limitelor legale de viteză de către şoferi şi depistarea şi sancţionarea celor ce conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice.

În ceea ce îi priveşte pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează şi respectarea limitei maxime admise, a greutăţii mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum şi respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase, a precizat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.