Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brașovul, în cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă

Orașele Brașov și Lausanne sunt cele două candidate dintre care Congresul CIO de la Kuala Lumpur va alege, vineri, gazda Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului din 2020, transmite Xinhua.

Preşedintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român a subliniat că Brașovul a găzduit cu succes ediția de iarnă din 2013 a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), iar sporturile de iarnă sunt foarte populare în zonă. Un clip video legat de Brașov a fost difuzat, prezentând bazele și facilitățile din zonă, precum și unitățile de cazare.

Candidatura orașului elvețian Lausanne a fost susținută de Patrick Baumann, membru CIO și secretar general al Federației Internaționale de Baschet (FIBA), care a spus că localitatea are avantaj domeniul sportului și al educației.

''În inima Europei este o țară perfectă, unde totul merge ca un ceas'', s-a arătat în clipul de prezentare, subliniind ''precizia și organizarea'' elvețiană de care se bucură candidatura orașului Lausanne.

CIO va anunța candidatul câștigător în cursul zilei de vineri.
Prima ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului a avut loc în 2012 la Innsbruck, iar a doua ediție este prevăzută să se desfășoare anul viitor, la Lillehammer (Norvegia). Innsbruck a găzdui Olimpiada de iarnă în 1964 și 1976, iar Lillehammer pe cea din 1994.

AGERPRES

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.