Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brahiterapia – metodă modernă pentru tratamentul cancerului, disponibilă la Centrul Oncologic SANADOR

beatrice anghel

Brahiterapia sau radioterapia internă este una dintre metodele moderne de tratament disponibile la Centrul Oncologic SANADOR pentru pacienții cu cancer. Brahiterapia poate fi utilizată în tratamentul mai multor tipuri de cancere, cum ar fi cancerul de col uterin, de endometru, de sân, de prostată, cancerul esofagian etc. Metoda este utilizată în mai multe tipuri de cancer, în stadii incipiente sau pentru tumori avansate loco-regional, fără metastaze la distanță.

Brahiterapia se realizează prin introducerea, temporară sau permanentă, a unor surse (implanturi) radioactive în interiorul sau în imediata apropiere a unei tumori, administrând astfel o doză mare de radiație în țesutul tumoral și reducând expunerea la radiații a țesuturilor sănătoase. Prin intermediul brahiterapiei, medicul poate administra doze mari de radiație în zone precise ale corpului, comparativ cu radioterapia externă, prin intermediul căreia se livrează radiațiile printr-un fascicul, din exterior.

La Centrul Oncologic SANADOR pacienții au acces la tehnici de brahiterapie interstițială (sursa este plasată în țesuturile tumorale, de exemplu în tumorile de sân, de col uterin sau de prostată), dar și la tehnici de brahiterapie intraluminală (sursa este plasată în lumenul unui organ cavitar, cum ar fi esofagul sau traheea), realizate cu echipamentul Varian GammaMedplus iX. Varian este recunoscut ca lider de piață în producția echipamentelor medicale de radioterapie.

Tipurile de patologii ce pot fi tratate prin brahiterapie includ:

  • Cancerul de col uterin;
  • Cancerul de endometru;
  • Cancerul de sân;
  • Cancerul de prostată;
  • Cancerul pulmonar;
  • Cancerul esofagian;
  • Sarcoame;
  • Cancere din sfera ORL;
  • Tumori anale/rectale.

Centrul Oncologic SANADOR, cel mai mare centru specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului din sistemul medical privat românesc, din punctul de vedere al complexității serviciilor medicale, pune la dispoziția pacienților cu neoplazii o gamă complexă de servicii pentru diagnosticul și tratamentul cancerului, dar și de urmărire pe termen lung după tratament. Managementul terapeutic se realizează sub îndrumarea unei echipe medicale extrem de competente, cu numeroase stagii de pregătire în țară și în centre internaționale de prestigiu, cu experiență vastă și rezultate remarcabile, conectată în permanență la cele mai recente ghiduri și protocoale internaționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.