Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brăila se apucă de împăduriri! Peste 300 de hectare de teren din judeţ vor prinde rădăcini

timponline.ro
impaduriri plantari

Direcţia Silvică Brăila şi-a propus pentru acest an să împădurească 330 de hectare de teren din judeţul Brăila, din care 128 hectare regenerări naturale şi 202 hectare regenerări artificiale, se arată într-o informare făcută publică vineri de instituţie, conform Agerpres.

Programul de regenerare a pădurilor al Direcţiei Silvice Brăila prevede ca, în primul semestru al anului, să fie împădurite 103 hectare, 128 de hectare de regenerări naturale şi 7 hectare regenerări artificiale.

Mai este prevăzută realizarea a 52 de hectare de completări în plantaţiile înfiinţate anul trecut şi 99 de hectare de refaceri ale plantaţiilor calamitate de seceta din anul 2022.

Silvicultorii brăileni mai au în desfăşurare o acţiune de înfiinţare a peste 50 de hectare de perdele forestiere pe raza comunelor Surdila Greci, Surdila Găiseanca, Mircea Vodă şi Traian.

Programul de regenerare a pădurilor s-a realizat, anul trecut, în judeţul Brăila, pe 222 hectare, pentru care au fost folosiţi 276.000 de puieţi forestieri, proveniţi în majoritate din pepiniera proprie a Direcţiei Silvice Brăila, aflată la Lacul Sărat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.