Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brânză expirată, fructe mucegăite şi vitrine murdare, printre neregulile depistate de OPC la o piaţă privată din Ploieşti

facebook.com
vitrina piata rugina mucegai anpc mega image

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au depistat, în cadrul unui control efectuat la o piaţă privată din Ploieşti, brânză expirată, fructe mucegăite şi vitrine murdare, neigienizate, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Prahova transmis, marţi, presei, comisarii au desfăşurat o acţiune de control în Piaţa Cocoş din Ploieşti.

"Cu această ocazie au fost verificaţi 4 operatori economici: SC SUPERMARKET LA COCOS SRL, SC ZIAN COMFRUCT SRL, II DITU N GHEORGIANA, SC VALCOM 50 SRL. Ca urmare a deficienţelor constatate au fost aplicate 3 amenzi contravenţionale în valoare totală de 60.000 lei şi 3 avertismente. Totodată, s-au dispus măsurile de oprire temporară de la comercializare a unor produse în valoare totală de 3.660 lei, precum şi de oprire definitivă de la comercializare şi retragere din circuitul consumului uman a unor produse în valoare totală de 178 lei. S-a dispus oprirea temporară până la remedierea deficienţelor a utilizării unor spaţii şi agregate frigorifice, care erau neigienizate corespunzător, cu depuneri de mizerie şi resturi alimentare", arată sursa citată.

Printre neregulile depistate, CJPC menţionează vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, cu depuneri de mizerie, scurgeri de lichide şi resturi alimentare, comercializarea de brânză de vaci expirată, comercializarea de produse patiserie ambalate fără etichetă, comercializarea de fructe şi legume depreciate, mucegăite, deshidratate şi neconcordanţe ale informaţiilor privind ţara de origine la legume-fructe între eticheta de raft şi cea de pe ambalaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.