Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Braşov: SMURD a avut peste 200 de misiuni în perioada minivacanţei de Revelion; pompierii au intervenit la 12 incendii

dcnews.ro
isu smurd 112

Pompierii au efectuat, în perioada minivacanţei de Revelion, peste 250 de misiuni, majoritatea - peste 200 - fiind intervenţii ale cadrelor medicale aparţinând SMURD.

Conform unei informări transmisă, miercuri, de ISU Braşov, în perioada 30 decembrie 2023 - 02 ianuarie 2024 pompierii braşoveni au executat 256 de misiuni, dintre care 210 misiuni SMURD şi 12 intervenţii pentru stingerea incendiilor, fiind asistate medical 234 de persoane.

Printre misiunile efectuate s-au numărat şi două intervenţii în municipiul Braşov, una de salvare a unui bărbat care a fost lovit în cap de o piatră pe muntele Tâmpa, intervenţie dificilă din cauza zonei în care se afla victima, una greu accesibilă, şi un incendiu de vegetaţie uscată, care a izbucnit într-o zonă verde din centrul istoric, în urma căruia au ars 6 mp de vegetaţie.

Conform informării, zilnic, peste 130 de pompieri, cu 77 de mijloace tehnice, au fost pregătiţi să intervină pe durata minivacanţei de Revelion.

Totodată, în perioada premergătoare, inspectorii de prevenire au executat controale la unităţi turistice şi de alimentaţie publică sau amenajări temporare la care a fost anunţată afluenţă mare de public, principalele aspecte urmărite fiind dotarea cu mijloace de primă intervenţie, menţinerea liberă a căilor de evacuare şi exploatarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor electrice.

Ca urmare a verificărilor executate, au fost aplicate 95 de sancţiuni, din care 61 de avertismente şi 34 de amenzi în cuantum de 571.000 lei.

De asemenea, pentru un operator economic a fost aplicată măsura complementară de oprire a funcţionării până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.