Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brașovul, în centrul unui scandal fără precedent: Primăria ar fi finanțat cu bani de la buget dopajul handbalistelor de la Corona

ASC Corona Brașov

Scandalul de dopaj de la Corona Brașov se extinde. După ce echipa de handbal Corona a fost exclusă şi din Liga Naţională, în urma şedinţei Comisiei Centrale de Disciplină a FRH, chiar în ziua victoriei de senzaţie a României contra Ungariei, după ce fusese scoasă ziua precedentă şi din Cupa EHF, acum echipa de hochei este vizată de același scandal, potrivit brasovstiri.ro.

Cercetările care vizează procedurile ilegale folosite de Clubul Corona Brașov au scos la iveală că și hocheiștii ar fi beneficiat de terapia cu laser intravenos pentru recuperarea rapidă.

Potrivit surselor din anchetă terapia era efectuată la clinica IOMED contra sumei de 500 de lei pentru fiecare sportiv, de zece ori pe lună. Altfel spus, 5.000 de lei plătea Primăria Brașov, din banii comunității, pentru fiecare sportiv, pentru tratamentele interzise.

Surse din interiorul clubului povestesc faptul că o parte din bani se întorceau la surse, pentru „fidelizarea” clientului.

Citește și: Vor avea românii mai multe zile libere de sărbători?

Beneficiarii acestui”parandărăt” sunt deja vizați de investigație.

Cercetarea pornită în cazul de dopaj de la Corona Brașov se efectuează atât pe linie penală cât și pe linie sportivă. Ancheta îi vizează pe 19 sportivi de la echipa de hochei Corona Brașov, doi dintre ei fiind minori.

Întregul scandal de dopaj de la echipa de hochei Corona Brașov a ajuns la Federația Internațională de Hochei, care va lua în zilele următoare măsuri. Dacă acuzațiile se confirmă, dopajul de la Corona, finanțat de Primăria Brașov aruncă cea mai mare rușine posibilă pe obrazul orașului de la Poalele Tâmpei.

Reprezentanții ANAD au declarat că deocamdată nu au fost puși la curent cu evoluția cazului de dopaj de la Corona Brașov.

Este de așteptat o intervenție promptă a ministrului Administrației și Internelor în acest caz pentru a fi înlăturate orice suspiciuni privind tăinuirea probelor și deturnarea anchetei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.