Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brătescu (PNL): Demisia lui George Ivaşcu de la Ministerul Culturii este un minim gest de reparaţie morală

PNL

Coordonatorul Comisiei de cultură, culte şi minorităţi a PNL, Liviu Brătescu, a criticat marţi decizia de amânare a înscrierii Peisajului Cultural Minier de la Roşia Montană în lista UNESCO, susţinând că demisia lui George Ivaşcu din funcţia de ministru al Culturii este un minim gest de reparaţie morală. 

"Considerând probabil că eşecul Centenarului nu este unul suficient de mare pentru a intra în cărţile de istorie ale României, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a pecetluit în numele Guvernului Liviu Dragnea amânarea unei decizii în cazul includerii Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO. Motivul îl cunoaştem încă de pe vremea deloc regretatului premier Tudose: necesitatea de a proteja drepturile patrimoniale ale statului român în litigiul cu Gabriel Resources. Sigur, ministrul Culturii nu este capabil de un sentiment precum ruşinea! În vreme ce guvernele lumii alocă mult timp şi resurse pentru a include în patrimoniul mondial UNESCO un număr semnificativ de situri, reprezentanţii României fac jocuri pe sub masă pentru a opri un asemenea demers. (...) În tot acest timp, ministrul Ivaşcu, în Anul Centenarului, eşuat total din punct de vedere administrativ şi cultural, rămâne un spectator pasiv. Demisia lui George Ivaşcu de la Ministerul Culturii este un minim gest de reparaţie morală pe care îl putem aştepta", afirmă Brătescu, într-un comunicat transmis AGERPRES. 

El reaminteşte că întregul ansamblu de la Roşia Montană primise deja recomandarea de înscriere în Patrimoniul Mondial şi critică absenţa lui Ivaşcu de la şedinţa Comitetului Patrimoniului Mondial de la Manama, în Bahrain. 

"Ministrul Ivaşcu nici măcar nu a avut demnitatea de a fi prezent personal la şedinţa Comitetului Patrimoniului Mondial de la Manama, în Bahrain. A preferat să trimită un subordonat care să încerce aranjamente pe holuri, ascuns de delegaţia parlamentară oficială a României la acest eveniment", arată Brătescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.