Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU în Brazilia: Peste 2.000 de morți de COVID-19, a patra zi consecutiv

Pinterest
sicrie morti covid

Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale citate sâmbătă de EFE, anunță Agerpres.

Conform ultimului buletin al Ministerului Sănătăţii, Brazilia a ajuns la 484.235 de decese de la începerea pandemiei şi ar putea depăşi jumătate de milion de morţi înainte de sfârşitul acestei luni, potrivit proiecţiilor specialiştilor.

Brazilia, una dintre ţările cele mai afectate de criza sanitară, a înregistrat şi 85.149 noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, astfel încât numărul total a contagierilor a ajuns la 17.296.118.

Gigantul latino-american se confruntă cu o recrudescenţă a cazurilor în ultimele săptămâni, cu o medie de 65.000 în ultimele 7 zile, iar specialiştii anticipează un al treilea val ce ar putea coincide cu desfăşurarea Cupei Americii de Fotbal 2021 în această ţară.

Brazilia va fi sediul acestui turneu care începe duminică 13 iunie, după refuzurile din diferite motive ale Columbiei şi Argentinei, printre care şi agravarea pandemiei de coronavirus. Desfăşurarea turneului latino-american de fotbal în această ţară a fost aspru criticată de partidele politice, care se tem de o răspândire şi mai amplă a noului coronavirus.

Deşi pandemia face încă ravagii în această ţară, campania de vaccinare avansează foarte lent.

Până în prezent, aproximativ un sfert din populaţie a primit prima doză de vaccin şi doar 11 % a încheiat schema completă de vaccinare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.