Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia a eșuat în licitația de seringi, așa că le rechiziționează la nivel național

Jair Bolsonaro

Guvernul brazilian va rechiziţiona stocurile excedentare ale producătorilor de seringi şi ace de seringă, pe măsură ce se pregăteşte să demareze o campanie naţională de vaccinare împotriva COVID-19, fără a avea însă materialele necesare, transmite Reuters.

Ministerul Sănătăţii din Brazilia a anunţat această măsură luni seara, precizând că intenţionează să organizeze o nouă licitaţie pentru a cumpăra seringi de la producătorii locali, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lista rușinii: Cine sunt primarii marilor orașe din România care fug de vaccinul anti-COVID-19

"Rechiziţionarea este destinată acoperirii celor mai urgente necesităţi în vederea demarării campaniei naţionale de vaccinare", a informat Ministerul Sănătăţii, adăugând că înainte de această decizie a aşteptat datele cu privire la stocurile de care dispun producătorii.

Brazilia, ţară al cărei preşedinte, Jair Bolsonaro, a minimalizat pericolul pandemiei de coronavirus, are al doilea cel mai mare număr de decese din cauza COVID-19 din lume, după SUA, şi este în urma statelor vecine, Chile şi Argentina, în demararea unei campanii de vaccinare. În plus, autorităţile braziliene riscă să nu dispună de suficiente seringi pentru a administra vaccinul după ce la o primă licitaţie, organizată săptămâna trecută, nu au primit suficiente oferte pentru seringi şi ace de seringă.

Citește și: Întorsătură de situație în cazul farmacistului care a distrus dozele de vaccin anti-COVID-19. Autoritățile au declarat că este un adept al teoriilor conspirației

Ministerul Sănătăţii din Brazilia voia să cumpere 331 de milioane de seringi la licitaţia de săptămâna trecută, dar, la final, nu a achiziţionat decât opt milioane, adică 2,5% din ţinta propusă, după ce a impus un preţ de referinţă mai mic decât cel oferit de companiile producătoare.

Organizaţia care reprezintă interesele producătorilor şi furnizorilor de echipamente medicale din Brazilia (ABIMO) a avertizat că programul de vaccinare împotriva COVID-19 este în pericol dacă Executivul nu stabileşte preţuri "realiste" şi este posibil să fie nevoit să recurgă la importuri costisitoare. ABIMO subliniază că Brazilia are trei mari producători care au capacităţi suficiente pentru a produce seringile şi acele necesare.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu rupe tăcerea: ‘Trebuie doar să avem o capacitate suficientă de a vaccina într-un timp scurt, pentru că doze avem’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.