Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia a suplimentat numărul militarilor de la granița cu Venezuela

Brazilia hartă

Armata braziliană a suplimentat vineri numărul militarilor de la granița cu Venezuela, la doar o zi după descoperirea a cinci soldați venezueleni care dezertaseră în Brazilia, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Ministerul Apărării de la Brasilia a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că cei cinci soldați au fost descoperiți în apropierea frontierei și erau neînarmați.

„Aceștia s-au prezentat ca fiind dezertori și se fac cercetări pentru a se descoperi dacă au fost implicați într-un atac recent asupra unei baze din Venezuela”, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată anchetei. Potrivit aceleiași surse, motivul pentru care cei cinci au dezertat nu a fost stabilit momentan, însă există suspiciuni potrivit cărora aceștia ar fi fost implicați într-un atac asupra unei unități militare în Venezuela, pe 22 decembrie.

Citește și: ALERTĂ METEO Ninsori și temperaturi scăzute: Vremea în București

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat luni că 11 persoane au fost arestate în acest caz și a adăugat că mai mulți suspecți înarmați au reușit să fugă și au trecut granița spre Brazilia.

Venezuela a acuzat autoritățile din Peru, Columbia și Brazilia, state care îl recunosc pe liderul opoziției, Juan Guaido, ca președinte interimar, de complicitate la acest atac, în urma căruia un militar venezuelean a fost ucis. Toate cele trei state au negat implicarea în acest atac.

Sute de membri ai forțelor de securitate din Venezuela au părăsit această țară în ultimii ani. Cei mai mulți dintre aceștia au ajuns în Columbia, dar câteva zeci au ajuns în Brazilia, unde au primit azil politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.