Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia - au fost comise în 2022 peste opt violuri pe oră, un nou maxim istoric

istockphoto.com
brazilia steag

Brazilia - au fost comise în 2022 peste opt violuri pe oră, un nou maxim istoric

În Brazilia au fost comise anul trecut peste opt violuri pe oră, în medie, iar 61,4% din victime au fost copii sub 14 ani, arată un raport publicat joi de Forumul brazilian de securitate publică, citat de AFP, informează Agerpres.

Organizaţia neguvernamentală respectivă a înregistrat 74.930 de violuri în 2022, cu 8,2% mai multe decât în 2021. În 10,4% din cazuri, victimele aveau vârste sub patru ani.

Datele provin din documente oficiale, în special din evidenţe ale poliţiei.

Conform acestora, peste două treimi din violuri, mai exact 68,3%, au avut loc la domiciliul victimelor. Majoritatea agresorilor sexuali ai copiilor sub 13 ani erau cunoscuţi sau chiar rude acestora - 86,1%, respectiv 64,4%.

Aproape un sfert (24,3%) din victimele cu vârste peste 14 ani au fost violate de un fost partener sau de o persoană cu care aveau relaţii în momentul agresiunii.

Juliana Martins, coordonatoare instituţională a Forumului, a arătat că "în timpul pandemiei de COVID-19, şcolile au fost multă vreme închise, iar victimele erau izolate cu agresorii. După redeschiderea şcolilor, numărul de denunţuri a crescut". Ea a adăugat însă că "un mare număr de violuri nu sunt reclamate, deci este foarte posibil ca situaţia să fie chiar mai proastă decât arată datele" din raportul anual.

Specialista a subliniat "rolul fundamental al şcolilor pentru denunţarea violurilor de minori".

Raportul citat a înregistrat şi 1.437 de femei ucise, cu 6,1% mai multe decât în anul precedent, precum şi 245.713 cazuri de violenţă conjugală, număr în creştere cu 2,9%.

În schimb, numărul total de omoruri a scăzut cu 2,4%, la 47.508, la fel ca în fiecare an după recordul de 64.078 din 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.