Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia: compania Petrobras va extinde producția de gaze în nord-estul țării

assets.rbl.ms
petrol-gaze

Petrobras este pregătită să stimuleze producția de gaze naturale în regiunea de nord-est a Braziliei prin inițierea procesului de contractare pentru închirierea a două nave-platformă pentru proiectul Sergipe Deep Waters din bazinul Sergipe-Alagoas, situat la aproximativ 100 km de coastă, scrie agenciabrasil.ebc.com.br.

Proiectul Sergipe Deep Waters este unul notabil pentru rezervele sale substanțiale, care au potențialul de a spori aprovizionarea cu gaze naturale a Braziliei și de a diminua dependența națiunii de resursele importate, a declarat directorul general al Petrobras, Jean-Paul Prates. Potrivit lui Prates, "un alt avantaj al gazelor naturale este că este un combustibil crucial pentru tranziția energetică în curs, nu numai pentru versatilitatea aplicațiilor sale, servind ca sursă de energie fiabilă pentru diverse industrii, și pentru previzibilitatea livrării sale, ci mai ales pentru eficiența sa în reducerea emisiilor."

Desfășurarea unităților FPSO (sistem plutitor de producție, stocare și transfer de petrol) reprezintă o mișcare strategică pentru a crește producția de gaze naturale, fiecare platformă fiind capabilă să proceseze până la 120.000 de barili de petrol pe zi (bpd). Țițeiul ușor din regiune, considerat de bună calitate, cu o densitate API între 38 și 41 de grade, are o valoare comercială mai mare. Împreună, aceste două unități au potențialul de a genera până la 18 milioane de metri cubi de gaze pe zi, sporind semnificativ oferta de gaze naturale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.