Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia înregistrează un nou record zilnic de decese asociate COVID-19

Twitter
coronavirus

Brazilia a înregistrat un nou record zilnic de decese asociate noului coronavirus, cu 3.780 de decese în 24 de ore, a informat marţi Ministerul Sănătăţii din această ţară, potrivit DPA, potrivit AGERPRES.

Anunţul survine la o săptămână după ce Brazilia depăşise pragul de 3.000 decese zilnice asociate COVID-19.

Numărul total al deceselor provocate de COVID-19 în această ţară se ridică în prezent la 317.646, la un număr de peste 12,6 milioane de cazuri confirmate de coronavirus.

Citește și: Prins fără mască de protecție, Vlad Voiculescu e furios pe protestatarii care au scandat împotriva medicilor! ‘Sunt consternat și furios’

Doar Statele Unite au înregistrat cifre mai mari în ceea ce priveşte numărul de infectări şi de decese asociate COVID-19.

Sistemul de sănătate din Brazilia - o ţară cu 210 milioane de locuitori - s-a prăbuşit sau este pe marginea colapsului în multe zone, iar tratamentul, inclusiv intubarea pentru pacienţii cu COVID-19, a început să nu mai fie disponibil.

Jair Bolsonaro, preşedintele populist de extremă dreapta al Braziliei, a desconsiderat ameninţarea reprezentată de noul coronavirus şi şi-a exprimat îndoiala cu privire la eficacitatea vaccinurilor.

Recent însă, preşedintele şi-a mai domolit tonul, iar în faţa accentuării criticilor cu privire la modul în care guvernul a gestionat criza în timpul pandemiei, el şi-a schimbat parţial cabinetul, înlocuind şase miniştri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.