Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia: Institutul responsabil cu producţia vaccinului anti-COVID solicită ajutorul preşedintelui Jair Bolsonaro

AFP
Jair Bolsonaro

Institutul Butantan, responsabil în Brazilia cu producţia singurului vaccin utilizat până în prezent în ţara sud-americană, a cerut marţi ajutorul preşedintelui Jair Bolsonaro pentru a facilita expedierea din China a ingredientului activ utilizat la fabricarea acestuia, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Agenţia Naţională de Supraveghere Sanitară (ANVISA) din Brazilia a autorizat duminică utilizarea de urgenţă a vaccinului chinez CoronaVac şi a celui britanic AstraZeneca, acesta din urmă nefiind deocamdată disponibil în Brazilia.

Vaccinarea a început în Brazilia odată cu distribuirea a şase milioane de doze de CoronaVac, iar Institutul Butantan a cerut o autorizaţie pentru utilizarea a 4,8 milioane de doze suplimentare.

Incertitudinea se menţine odată ce aceste doze sunt administrate în ţara cu 212 milioane de locuitori, unde 211.000 de persoane au murit de la începutul pandemiei de coronavirus.

Citește și: Comisia Europeană a decis: Vaccinarea rămâne voluntară şi nu vor fi limitări de drepturi pentru cei care o refuză

Preşedintele brazilian a criticat în mai multe rânduri CoronaVac, vaccin produs în China şi promovat de guvernatorul statului Sao Paulo, Joao Doria, unul dintre principalii săi adversari. "Vaccinul aparţine Braziliei, nu unui guvernator", a afirmat Bolsonaro.

Preşedintele Institutului Butantan, Dimas Covas, i-a cerut şefului statului să se adreseze Chinei, al cărei ajutor este esenţial pentru fabricarea acestui vaccin.

"Dacă vaccinul aparţine Braziliei, atunci preşedintele nostru are demnitatea de a-l apăra şi de a cere ajutor Ministerului său de Externe în discuţiile cu guvernul chinez", a afirmat Dimas Covas.

Institutul a ajuns la un acord cu laboratorul chinez Sinovac pentru a primi o cantitate suficientă din ingredientul activ al acestui vaccin, pentru a fabrica 40 de milioane de doze suplimentare, a declarat el pentru AFP. Acest transport este, totuşi, condiţionat de acordul guvernului chinez, a adăugat institutul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.