Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia - Jair Bolsonaro minimalizează incendiile din Amazonia

Jair Bolsonaro

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a spus că Brazilia este criticată „disproporţionat” pentru incendiile din pădurea amazoniană şi din zona Pantanal într-o perioadă în care multe locuri din lume sunt afectate de incendii masive, potrivit Reuters.

Numărul incendiilor în Amazonia, cea mai mare pădure tropicală din lume, a fost în august cel mai mare din ultimii zece ani, potrivit cercetătorilor guvernamentali. În cazul Pantanal, cea mai mare zonă tropicală cu sol spongios din lume, anul acesta a fost înregistrat cel mai mare număr de incendii din 1998, când autorităţile au început monitorizarea.

„Există critici disproporţionate privind Amazonia şi Pantanal. California arde. Africa are mai multe incendii ca Brazilia”, le-a spus Bolsonaro susţinătorilor lui, în faţa reşedinţei sale oficiale.

În Amazonia, fermieri ilegali şi speculanţi de terenuri incendiază, deseori, parcele pentru a le curăţa în scopuri agricole. În prezent, în Pantanal, poliţia investighează cinci fermieri care, aparent, au pornit incendii.

Activiştii pentru mediu îl învinuiesc pe Bolsonaro, care sprijină introducerea agriculturii şi mineritului în Amazonia, pentru că îi încurajează pe cei care distrug pădurea. De cealaltă parte, preşedintele este de părere că dezvoltarea Amazoniei va scoate regiunea din sărăcie.

Bolsonaro a spus miercuri că guvernul încerca să rezolve problema incendiilor printr-o iniţiativă de a emite titluri de proprietate pe pământuri pentru cei care se adăpostesc pe terenuri publice, astfel că aceştia ar fi putut fi traşi la răspundere. Fără a prezenta vreo dovadă, el a acuzat organizaţiile non-guvernamentale că au bruiat eforturile Guvernului de a acorda aceste titluri.

La începutul anului, Guvernul a încercat să treacă prin Congres o lege care ar fi facilitat emiterea de titluri de proprietate. ONG-urile au subliniat că o astfel de acţiune ar duce la creşterea despăduririlor şi branduri europene importante au ameninţat că vor boicota Brazilia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.