Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia: Partidul lui Lula va lupta prin toate mijloacele pentru candidatura sa. Tribunalului Superior Electoral a invalidat candidatura

www.bbc.com
lula

Partidul Muncitorilor (PT) al lui Luiz Inacio Lula da Silva va "lupta prin toate mijloacele pentru a garanta candidatura sa" la alegerile prezidenţiale de la 7 octombrie, a anunţat vineri formaţiunea de stânga după descalificarea fostului preşedinte aflat în închisoare pentru corupţie, relatează AFP.

Tribunalului Superior Electoral (TSE) a invalidat în cursul serii de vineri candidatura fostului şef al statului care, din luna aprilie, este efectuează o pedeapsă cu închisoarea de 12 ani şi o lună pentru corupţie pasivă şi spălare de bani.

Fără să mai aştepte votul ultimului din cei şapte judecători, PT a denunţat "violenţa comisă" de TSE împotriva simbolului stângii braziliene şi a anunţat că "va prezenta toate recursurile în faţa tribunalelor pentru a fi recunoscute drepturile lui Lula prevăzute de lege şi tratatele internaţionale ratificate de Brazilia".

"Îl vom apăra pe Lula pe stradă, cu poporul, pentru Lula este candidatul speranţei", a scris conducerea PT într-un comunicat.

"Este o minciună să spui că legea Ficha Limpa (Cazier Curat) împiedică o candidatură a tuturor persoanelor condamnate în a doua instanţă", a continuat partidul, referindu-se la cei 145 de candidaţi la municipalele din 2016 aflaţi într-o situaţie asemănătoare cu Lula, dintre care mai mult de jumătate au fost aleşi.

"Este o minciună să spui că Lula nu poate participa la alegeri pentru că este deţinut", a adăugat PT, Lula fiind unul dintre fondatorii săi în anii 1980.

Partidul a mai invocat recomandarea Comitetul ONU pentru Drepturile Omului care a cerut recent Braziliei să îi permită lui Lula să participe la alegerile prezidenţiale atât timp cât toate apelurile sale în instanţă nu au fost încă judecate.

"Brazilia are obligaţia de a se supune" deciziei Comitetului, a subliniat partidul, citat de AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.