Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia/Petrobras: Conflict deschis între noul ministru al justiţiei şi poliţie

Dilma Rousseff

Poliţia braziliană a lansat un avertisment sâmbătă noului ministru al justiţiei, care a ameninţat că va lua măsuri împotriva anchetatorilor suspectaţi că au lăsat să se scurgă informaţii despre afacerile de corupţie care au lovit conducerea ţării, relatează AFP. 

Eugenio Aragao şi-a preluat funcţia joi în acelaşi timp cu fostul preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva, numit şef de cabinet al preşedintei Dilma Rousseff, şi suspectat de justiţie pentru corupţie şi spălare de bani în afacerea Petrobras. 

"Dacă îmi voi da seama că există scurgeri în anchetă, voi înlocui întreaga echipă. Şi nu am nevoie de dovezi", a declarat Eugenio Aragao într-un interviu acordat jurnalului Folha de Sao Paulo. 

Aceste declaraţii au provocat proteste din partea poliţiei. 

"Dacă vor fi schimbări în echipele de poliţie pentru acuzaţii legate de nereguli fără să existe în prealabil o anchetă, vom lua măsuri", a avertizat preşedintele asociaţiei de delegaţi al poliţiei federale, Carlos Sobral într-un interviu pentru AFP. 

"În afacerea < Lava Jato> a fost o ridicare a confidenţialităţii investigaţiilor în urma unei decizii a justiţiei. Nu sunt scurgeri", a afirmat el, referindu-se la numele anchetei asupra vastei reţele de corupţie care înconjoară compania petrolieră de stat Petrobras. 

După 13 ani la putere, stânga braziliană este implicată adânc în acest scandal de corupţie ce clatină serios poziţia preşedintei Dilma Rousseff, ameninţată de parlament cu o procedură de destituire. 

La rândul său, Lula riscă plasarea în arest provizoriu. 

Lideri ai Partidului Muncitorilor (PT) al Dilmei Rousseff au denunţat o înverşunare din partea anchetatorilor şi susţin că secretul investigaţiilor nu a fost respectat întotdeauna.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.