Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia pierde lupta împotriva COVID-19: a înregistrat peste 1000 de decese pe zi în ultimele două săptămâni

Twitter
coronavirus

Cifra deceselor asociate COVID-19 a depăşit 1.000 în ultimele 24 de ore în Brazilia, cu 1.043 de morţi, astfel încât numărul total al deceselor a ajuns, potrivit Ministerului Sănătăţii, la 238.532, relatează duminică EFE, potrivit AGERPRES.

Potrivit datelor oficiale, media deceselor din ultimele două săptămâni a fost de peste o mie, fapt ce arată că pandemia nu poate fi controlată în această ţară, una dintre cele mai afectate din lume, alături de SUA şi de India.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat şi 44.299 de contagieri, ridicând numărul total al cazurilor la 9.809.754.

Dintre acestea, 8.710.840 de persoane au depăşit boala, iar alte 860.382 au rămas sub observaţie, însă cifra deceselor a crescut semnificativ.

Vezi și: Legenda Sfântului Valentin - Cum a ajuns 14 februarie să fie Ziua îndrăgostilor

Situaţia din Brazilia s-a agravat în ultimele săptămâni după apariţia noii variante din regiunea Amazonului, care - potrivit Ministerului Sănătăţii - s-a răspândit în întreaga ţară şi este "de trei ori mai contagioasă" decât cea originală.

În acest weekend, în Brazilia s-ar fi desfăşurat Carnavalul, cu o participare masivă a publicului, însă care anul acesta a fost anulat pentru a evita aglomerările ce favorizează răspândirea coronavirusului.

Cu toate acestea, deşi şcolile de samba şi carele alegorice au respectat restricţiile, multe plaje au fost luate cu asalt sâmbătă de un public numeros.

Printre cei care au decis să-şi ia vacanţă în această săptămână se numără şi preşedintele ţării, Jair Bolsonaro, unul dintre guvernanţi lumii cei mai "coronasceptici". Deşi nu a făcut baie în mare, el i-a salutat pe numeroşii săi simpatizanţi din localitatea Sao Francisco do Sul.

Aşa cum obişnuieşte, Bolsonaro nu a folosit mască de protecţie şi nici nu a respectat distanţarea socială şi s-a fotografiat cu admiratorii săi pe litoralul acestei localităţi, unde va petrece câteva zile de odihnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.