Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia: Preşedinta Dilma Rousseff, 'indignată' de votul privind destituirea sa

Dilma Rousseff

Preşedinta de stânga a Braziliei Dilma Rousseff s-a declarat luni "indignată" de aprobarea procedurii de destituire a sa, duminică seară, de către Camera deputaţilor, dând asigurări că nu a comis "nicio infracţiune", relatează AFP. 

"Am primit 54 de milioane de voturi şi mă simt indignată din cauza acestei decizii, victimă a unei nedreptăţi profunde", a spus şefa statului. 

"Dar nu voi lăsa doborâtă, lupta abia începe. Am curajul, forţa necesară pentru a înfrunta această injustiţie", a adăugat impopulara lideră de stânga, referindu-se la a doua şi ultima etapă a destituirii sale care va începe în curând în Senat. 

"Jongleriile" bugetare care îi sunt reproşate "au fost practicate de toţi preşedinţii înaintea mea şi au fost considerate legale". "Sunt tratată într-un mod în care nimeni nu a mai fost tratat", a spus Dilma Rousseff. 

"Nicio acuzaţie de îmbogăţire ilicită nu planează asupra mea. Eu nu am conturi în străinătate", a subliniat ea, referindu-se la preşedintele Congresului deputaţilor, Edaurdo Cunha, inculpat în scandalul Petrobras, care a condus procedura de destituire. 

Preşedinta de stânga l-a luat la ţintă şi pe vicepreşedintele Michel Temer, din acelaşi partid centrist PMDB ca şi Cunha, care ar urma să-i ocupe funcţia după destituire. Acesta a început deja consultările pentru formarea unui guvern de tranziţie. 

"Este foarte ciudat şi edificator să vezi un vicepreşedinte în exerciţiu conspirând deschis împotriva unei preşedinte. În nicio democraţie din lume o persoană care ar face aşa ceva nu ar fi respectată", a spus ea. 

Dilma Rousseff a reamintit trecutul său de fostă luptătoare de gherilă marxistă torturată în timpul dictaturii militare pentru a sublinia că va continua lupta pentru democraţie. 

"În tinereţe am înfruntat dictatura din convingere. Înfrunt acum, la maturitate, o lovitură de stat, nu o lovitură de stat tradiţională precum cele din tinereţea mea, ci o lovitură de stat cu aparenţa unui proces legal", a spus ea. 

"Astăzi trăim într-o democraţie, nu mai sunt torturaţi oamenii, nu se mai ucide ca pe vremea dictaturii, dar într-o anumită formă visele mele sunt torturate", a spus Dilma Rousseff. 

Ea a adăugat că nu intenţionează să propună "acum" o reformă constituţională pentru a convoca alegeri anticipate. 

"Ceea ce nu pot accepta este că această procedură de destituire nu este legală. Toate celelalte posibilităţi pot şi trebuie să fie evaluate. Dar nu iau în calcul acest lucru acum", a spus Dilma Rousseff.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.