Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia: Se cere arestarea fostului președinte și a soției sale pentru corupție

Poliţia federală din Brazilia a recomandat Parchetului inculparea pentru corupţie a fostului preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva şi a soţiei acestuia, în legătură primirea unui apartament de lux în staţiunea litorală Guaruja, a declarat vineri o sursă apropiată anchetei, transmite Reuters.

Ancheta privindu-l pe popularul predecesor şi mentor al preşedintelui suspendat Dilma Rousseff face parte dintr-o amplă investigaţie referitoare la foloasele necuvenite pe care le-ar fi obţinut politicieni din contracte ale companiei petroliere de stat Petrobras în timpul guvernării Partidului Muncitorilor al lui Lula.

Citește și: Autoritățile din România au mințit: Iohannis, pe pile și pe banii noștri în China

Cotidianul Estado de Sao Paulo a scris vineri că poliţia federală din oraşul Curitiba (sud) îi acuză pe Lula şi pe soţia acestuia că au primit foloase în sumă echivalentă cu aproape 750.000 de dolari de la o firmă de construcţii, OAS, cu referire la respectivul apartament.

Poliţia afirmă că apartamentul de lux din Guaruja, statul Sao Paulo, cumpărat şi renovat de OAS, a fost, dincolo de orice îndoială, un cadou pentru Lula şi familia sa.

Citește și: De ce a fost cutremurul din Italia atât de nimicitor? Ce nu spune nimeni

Potrivit sursei, poliţia a mai recomandat inculparea altor trei persoane în acest caz, inclusiv a fostului director executiv al OAS, Jose Aldemario 'Leo' Pinheiro.

OAS se numără printre cele 31 de firme de construcţii care ar fi încheiat contracte frauduloase cu Petrobras.

Citește și: Ea deține cea mai mare colecție de ochelari de soare / VIDEO

Brazilia a fost zguduită de un uriaş scandal de corupţie politico-financiar din jurul Petrobras, ancheta declanşată în 2014 scoţând la iveală un sistem de trucare sistematică a pieţelor între Petrobras şi subcontractorii săi, însoţit de comisioane de 3% pe fiecare piaţă, din care o parte era vărsată unor parlamentari ai coaliţiei la putere.

Ancheta a dus la inculparea a numeroşi foşti responsabili ai companiei de stat, a patronilor unora dintre cele mai mari firme de construcţii şi a mai multor intermediari.

Citește și: A fost inventată geanta care se închide singură când se depășește bugetul de cumpărături / VIDEO

Pinheiro a fost deja condamnat în ancheta de corupţie, iar presa locală scrie că el se pregăteşte să încheie o înţelegere cu procurorii în schimbul denunţării lui Lula.

Săptămâna trecută, un tribunal federal a autorizat deschiderea unei investigaţii privind presupusa obstrucţionare de către Lula şi Rousseff a unei anchete de corupţie.

Citește și: S-a deschis prima cafenea din lume cu…iepuri / VIDEO

La sfârşitul lunii iulie, o altă instanţă a decis că Lula va fi judecat pentru obstrucţionarea justiţiei, pentru tentativa de a-l împiedica pe un fost director al Petrobras, aflat în închisoare, să colaboreze cu anchetatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.