Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia: Senatul a decis să o supună pe şefa statului Dilma Rousseff unui proces de destituire

fatoonline.com.br
Dilma Rouseff

Senatul Braziliei s-a pronunţat marţi noaptea în favoarea procesului de destituire a preşedintelui ţării, Dilma Rousseff, ceea ce ar putea duce la eliberarea sa definitivă din această funcţie, informează AFP şi Reuters. 

Cu 59 de voturi pentru şi 21 împotrivă, senatorii brazilieni s-au declarat pentru procedura de destituire a Dilmei Rousseff, suspendată din luna mai din funcţia supremă în stat sub acuzaţia de 'cosmetizare' a conturilor publice. 

Vicepreşedintele Michel Temer, membru al partidului de centru PMDB, asigură interimatul preşedinţiei Braziliei începând cu data de 12 mai, după ce Senatul ţării a suspendat-o pe Dilma Rousseff. 

Rousseff, lidera Partidului Muncitorilor, este bănuită că a manipulat conturile publice pentru a fi realeasă în 2014 în funcţia de preşedinte al Braziliei. Potrivit opoziţiei, Dilma Rousseff ar fi determinat bănci de stat să suporte cheltuieli suplimentare neînscrise în buget în 2014 şi 2015. Ea ar fi 'cosmetizat' în mod intenţionat conturile publice pentru a disimula amploarea deficitelor şi a favoriza realegerea sa în 2014, făcându-se vinovată de un 'delict de responsabilitate', prevăzut în Constituţie. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.