Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia: Un fost şef al Petrobras îi aduce acuzaţii preşedintelui Michel Temer

www.cartacapital.com.br
Michel Temer

Preşedintele interimar la Braziliei, Michel Temer, a participat la reţeaua de corupţie montată în interiorul giganticei companii naţionale a petrolului Petrobras, a declarat justiţiei Sergio Machado, fost preşedinte al Transpetro, o filială a Petrobras, relatează AFP. 

Sergio Machado, care a încheiat un acord cu justiţia pentru a-şi reduce pedeapsa în cadrul afacerii Petrobras, a afirmat că Michel Temer i-a cerut personal fonduri provenind din corupţia de la Petrobras pentru a finanţa campania unui deputat federal la primăria oraşului Sao Paolo, în 2012. 

Potrivit unui document consultat miercuri de AFP, Sergio Machado a povestit parchetului că s-a întâlnit personal cu Michel Temer şi că acesta i-a cerut "fonduri ilegale din partea firmelor care aveau contracte cu Transpetro" pentru campania candidatului Gabriel Chalita, în valoare de 1,5 milioane de reali (circa 431.000 de dolari). 

Michel Temer, preşedinte interimar de la 12 mai, după îndepărtarea provizorie a preşedintei de stânga Dilma Rousseff pentru cosmetizarea conturilor publice, a negat orice legătură cu reţeaua de corupţie care a deturnat peste două miliarde de dolari în zece ani din bugetul Petrobras. 

Dilma Rousseff consideră că Michel Temer, vicepreşedintele său, a fost un "trădător" care a pus la cale o "lovitură de stat" parlamentară. 

Sergio Machado a afirmat că i-a dat mită lui Michel Temer şi mai multor oameni politici, printre care actualul preşedinte al Senatului, Renan Calheiros, şi ministrului turismului, Henrique Eduardo Alves, amândoi membri ai PMDB (centru dreapta) condus de Temer. 

Miercuri, Michel Temer a respins într-un comunicat acuzaţiile formulate de Sergio Machado, susţinând că nu a primit "niciodată" fonduri electorale care să nu fie legale, "nici pentru el, nici pentru partidul său şi cu atât mai puţin pentru alţi candidaţi". 

Acuzaţiile lui Sergio Machado ar putea compromite guvernul Temer care în numai trei săptămâni a pierdut doi miniştri, acuzaţi că au încercat să împiedice ancheta asupra scandalului Petrobras.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.