Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilianul Sylvinho va antrena naționala de fotbal a Albaniei

Brazilianul Sylvinho va antrena naţionala de fotbal a Albaniei, având ca misiune calificarea la EURO 2024, el urmând să semneze contractul pe 9 ianaurie, dată la care va fi prezentat pe stadionul "Air Albania", informează AFP.

Sylvio Mendes Campos, cunoscut ca Sylvinho, a jucat printre altele la Arsenal Londra, Celta Vigo, FC Barcelona şi Manchester City şi a antrenat formaţiile Olympique Lyon şi Corinthians. Din staff-ul său tehnic la naţionala Albaniei fac parte argentinianul Pablo Zabaleta şi brazilianul Doriva, cu care a fost coechipier, conform Agerpres.

Selecţionata Albaniei a fost pregătită în ultimii opt ani de antrenori italieni, Gianni de Biasi, Christian Panucci şi Edoardo Reja, cu excepţia perioadei în care interimatul a fost asigurat de Ervin Bulku.

Acordul dintre federaţia de fotbal de la Tirana şi noul staff tehnic este valabil optsprezece luni, obiectivul fiind calificarea pentru a doua oară în istoria acestei reprezentative la Campionatul European.

Albania a fost la un singur turneu final, EURO 2016, sub comanda lui Di Biasi, încheind pe locul 2 grupa sa din preliminarii, după Portugalia, însă înaintea unor forţe ca Danemarca şi Serbia.

Echipa a lăsat o impresie bună la acea competiţie, clasându-se pe locul 3 în Grupa A, după Franţa şi Elveţia, însă înaintea României, pe care a învins-o cu 1-0 în ultimul meci după un gol al lui Armando Sadiku, care joacă acum în Spania la divizionara secundă Cartagena.

Albania a ratat calificarea la Mondialele din 2018 şi 2022 şi la EURO 2020, iar acum are ca obiectiv revenirea în elita continentală. Pentru aceasta, ea trebuie să încheie pe unul din primele locuri în Grupa E, din care mai fac parte Polonia, Cehia, Insulele Feroe şi Moldova. După debutul pe terenul Poloniei, pe 27 martie, vor urma în iunie meciurile cu Moldova (acasă) şi Feroe (deplasare).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.