DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

BRD a amânat ratele pentru aproape 2.400 de clienţi persoane fizice, de la începutul anului

brd.ro
brd

BRD Groupe Societe Generale a amânat ratele unui număr de aproximativ 2.400 de clienţi persoane fizice, de la începutul acestui an, iar numărul solicitărilor primite în această perioadă a fost de aproape 4.300, a anunţat vineri banca, potrivit Agerpres.

"De la începutul acestui an, BRD Groupe Societe Generale a amânat ratele a aproximativ 2.400 de clienţi persoane fizice, în baza HG nr. 270/2020 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor OUG nr. 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori. Numărul solicitărilor primite în această perioadă a fost de aproximativ 4.300. Dintre cererile aprobate, doar 9% s-au orientat către perioada maximă, de 9 luni", se spune în comunicat.

Aproximativ 80% dintre clienţii cu solicitări aprobate în anul 2021 au recurs la soluţia amânării şi în anul 2020.

"Chiar de la începutul crizei sanitare, am fost alături de clienţii noştri, mai întâi prin soluţia proprie de amânare, iar mai apoi prin alinierea la soluţia propusă de Guvern, prin intermediul OUG nr. 37/2020. Scăderea pronunţată a numărului solicitărilor de amânare, pe care am constatat-o în acest an, reprezintă un semnal pozitiv atât pentru bancă, cât şi pentru economie în general. Ea arată că, în mare măsură, demersul de amânare organizată a plăţii ratelor a fost eficient, dar şi că mai există anumite sectoare ale economiei care încă nu şi-au revenit. În măsura în care vor avea nevoie, acestor clienţi le vom propune, după expirarea perioadelor de moratoriu, soluţii personalizate care să le permită să revină la un serviciu normal al datoriei", a declarat Radu Topliceanu, director general adjunct al BRD, coordonatorul activităţilor de retail banking.

În anul 2020, BRD Groupe Societe Generale a amânat ratele a aproximativ 41.000 de clienţi persoane fizice, atât prin intermediul OUG 37/2020, cât şi în cadrul soluţiei proprii de amânare.

Numărul creditelor amânate la plată a fost de aproximativ 46.000, având în vedere că unii clienţi au solicitat amânarea mai multor credite. Aproximativ 62% dintre solicitările de amânare aprobate anul trecut au fost pentru 3 luni, 8% - pentru 6 luni, iar 17% s-au orientat către perioada maximă, de 9 luni de amânare.

BRD - Groupe Societe Generale operează o reţea de 584 de unităţi. Banca ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,5 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 30,000 POS şi aproape 1,400 ATM-uri. Banca este un jucător important pe piaţa creditelor pentru companii locale şi multinaţionale şi este liderul pieţei de factoring din România. Activele sale totale, la sfârşitul lunii decembrie 2020, erau de 61,6 miliarde lei.

BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 138.000 de angajaţi în 62 de ţări şi peste 29 de milioane de clienţi în întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.