Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BRD a devenit bancă parteneră în schema de granturi pentru industria HoReCa

HORECA
HORECA

BRD Groupe Societe Generale este una dintre cele cinci instituţii de credit din România selectate de Ministerul Economiei în vederea implementării schemei de ajutor de stat prevăzută de Ordonanţa de Urgenţă nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru îndeplinirea din domeniul turismului, alimentaţiei publice şi organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID -19.

Potrivit unui comunicat al băncii , valoarea totală a schemei este de 500 milioane euro, din fonduri europene şi surse de la bugetul de stat. Ajutorul se acordă beneficiarilor sub forma unor granturi a căror valoare este de maximum 20% din scăderea cifrei de afaceri din 2020, comparativ cu 2019, fără a depăşi echivalentul în lei al sumei de 800.000 euro.

Grantul acoperă toate cheltuielile care au legătură cu activitatea eligibilă pentru care s-a acordat ajutorul. Toţi aplicanţii admişi vor primi finanţare, întreaga sumă alocată schemei împărţindu-se proporţional tuturor beneficiarilor eligibili, informează Agerpres.

Beneficiarii eligibili se pot înscrie pe site-ul https://granturi.imm.gov.ro/auth/login, formularul fiind deschis până marţi, 20 iulie 2021, ora 20:00 PM, cu posibilitatea de prelungire.

Pentru companiile care o aleg drept bancă parteneră, BRD menţionează că deschide conturi speciale din care acestea pot efectua plăţi din grant pentru toate cheltuielile care au legatură cu activitatea eligibilă pentru care s-a acordat grantul.

BRD - Groupe Societe Generale operează o reţea de 569 de unităţi. Banca ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,5 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 30,000 POS şi aproape 1,400 ATM-uri. BRD este un jucător important pe piaţa creditelor pentru companii locale şi multinaţionale şi este liderul pieţei de factoring din România. Activele totale ale băncii erau, la finalul lunii martie 2021, de 63,2 miliarde lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.