Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING - Judecătorii CCR au decis: Legea privind prelungirea mandatelor primarilor este NECONSTITUȚIONALĂ

www.ccr.ro
CCR

Curtea Constituţională a României (CCR) a discutat, miercuri, sesizarea privind Legea referitoare la prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale, care stipulează că data alegerilor locale este stabilită de Parlament.

Legea privind prelungirea mandatelor primarilor este neconstituțională, a decis CCR. La fel și Ordonanța de Urgentă a Guvernul cu privire la prelungirea mandatelor.

Update: Surse din cadrul CCR susțin că Parlamentul va trebui de urgență de emită o lege prin care să prelungească mandatele aleșilor locali și să fixeze și data alegerilor sau daca doreste poate delega acest atribut guvernului.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 67: Să ne trezim dracului la realitate! Nu mai vin banii!

Practic, judecătorii CCR trebuie să decidă cine va hotărî data alegerilor locale: Guvernul (PNL) sau Parlamentul (PSD).

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunțat la accea că liberalii vor ataca la CCR propunerea legislativă care are ca obiect de reglementare prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale cu cel mult şase luni de la data încetării stării de urgenţă, ca urmare a izbucnirii epidemiei de COVID-19, informează Agerpres

Pe 13 mai, Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat OUG privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale cuprinse în perioada 2016 - 2020, cu amendamente.

"Mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului Bucureşti, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi consiliilor judeţene se prelungesc cu cel mult 6 luni de la data încetării stării de urgenţă sau stării de alertă", stipulează proiectul.

Acesta mai prevede că procedurile privind organizarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale se iniţiază în termen de 6 luni de la data expirării duratei stării de urgenţă sau stării de alertă, iar data alegerilor se stabileşte prin lege organică, cu cel puţin 75 de zile înaintea votării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.