Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking - Victoria Nuland și-a anunțat demisia

washingtonpost.com
Victoria Nuland

Victoria Nuland, al treilea diplomat american ca rang și ținta frecventă a criticilor pentru opiniile sale belicoase față de Rusia și acțiunile acesteia în Ucraina, își va părăsi postul în această lună, a anunțat marți Departamentul de Stat al SUA.

”Victoria Nuland mi-a anunțat că intenționează să demisioneze în următoarele săptămâni din funcția de subsecretar de stat pentru afaceri politice – un rol în care a personificat angajamentul președintelui Biden de a pune diplomația din nou în centrul politicii noastre externe și de a revitaliza globalitatea Americii. conducere într-un moment crucial pentru națiunea noastră și pentru lume.

Mandatul lui Toria limitează trei decenii și jumătate de serviciu public remarcabil sub șase președinți și zece secretari de stat. Începând cu prima ei postare ca ofițer consular în Guangzhou, China, Toria a avut cele mai multe locuri de muncă în acest departament. Ofițer politic și ofițer economic. Purtător de cuvânt și șef de cabinet. Secretar Adjunct adjunct și Secretar Adjunct. Trimis special și ambasador.

Aceste experiențe au înarmat Toria cu o cunoaștere enciclopedică a unei game largi de probleme și regiuni și o capacitate de neegalat de a folosi setul complet de instrumente al diplomației americane pentru a ne promova interesele și valorile.

Ceea ce o face pe Toria cu adevărat excepțională este pasiunea acerbă pe care o aduce pentru a lupta pentru ceea ce crede cel mai mult: libertate, democrație, drepturile omului și capacitatea de durată a Americii de a inspira și promova acele valori în întreaga lume. Acestea au fost principiile care au condus-o pe Toria când ne-am întâlnit pentru prima dată în urmă cu mai bine de 30 de ani. Sunt aceleași principii pe care le-a adus în activitatea ei ca subsecretar și ca secretar de stat adjunct interimar – un rol pe care l-a îndeplinit fără probleme timp de șapte luni.

În ultimii trei ani, Toria a condus acest departament în orice, de la abordarea crizelor complexe din Sahel, Haiti și Orientul Mijlociu, până la extinderea și consolidarea alianțelor și parteneriatelor Americii în Europa și Indo-Pacific.

Însă conducerea lui Toria asupra Ucrainei este pe care diplomații și studenții politicii externe o vor studia în anii următori. Eforturile ei au fost indispensabile pentru a face față invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Putin, pentru a organiza o coaliție globală pentru a-i asigura eșecul strategic și pentru a ajuta Ucraina să lucreze spre ziua în care va putea să stea ferm pe propriile picioare – democratic, economic și militar.

Există atât de multe de admirat despre Toria dincolo de abilitățile ei diplomatice. Întotdeauna își spune părerea – în beneficiul meu și în beneficiul politicii noastre externe. Întotdeauna susține și investește în diplomații Americii – îndrumându-i, ridicându-i și asigurându-se că ei și familiile lor au ceea ce merită și ceea ce cere misiunea noastră. Ea găsește lumina în cele mai întunecate momente, te face să râzi atunci când ai cea mai mare nevoie și te sprijină mereu.

Președintele Biden și cu mine i-am cerut subsecretarului nostru pentru management, John Bass, să servească ca subsecretar de stat interimar pentru afaceri politice până la confirmarea înlocuirii lui Toria.

Suntem atât de recunoscători pentru serviciul Toriei și pentru amprenta de durată pe care a pus-o asupra acestei instituții și a lumii”, se arată în comunicatul de presă oferit de Departamentul de Stat din SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.