Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washingtonul plănuiește un nou transport de arme către Ucraina (VIDEO)

abc27.com
john kirby pentagon

Washingtonul plănuiește un nou transport de arme către Ucraina în curând, a declarat marți un oficial american de rang înalt, salutând noul "impuls" al Kievului în înlăturarea invadatorilor ruși, informează reuters.com.

"Cred că veți vedea încă una aici în zilele următoare", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, referindu-se la o altă tranșă din programul american de mai multe miliarde de dolari pentru sprijinirea armatei țării pro-occidentale.

Kirby a declarat că este prea devreme pentru a spune dacă victoriile obținute de Ucraina, care au forțat o retragere precipitată a forțelor rusești în est, semnalează un punct de cotitură în războiul general, care a început cu invazia Moscovei în februarie.

"Cred că ceea ce vedeți este cu siguranță o schimbare de momentum din partea forțelor armate ucrainene", a spus Kirby, dar președintele ucrainean Volodymyr Zelensky ar trebui să fie cel care "să stabilească și să decidă dacă simte că din punct de vedere militar au ajuns la un punct de cotitură".

John Kirby: "În ciuda evenimentelor dramatice, este război și războiul este imprevizibil"

"Ceea ce vom face este să continuăm să îl susținem", a spus Kirby.

Oficialul a spus că armamentul american a fost "esențial" în capacitatea Ucrainei de a riposta în fața rușilor și că "suntem alături de ucraineni".

În ceea ce privește afirmațiile Moscovei potrivit cărora nu a suferit o înfrângere în ultima bătălie, ci pur și simplu și-a mutat trupele, Kirby a declarat: "Ei o numesc o repoziționare, dar cu siguranță s-au retras în fața forțelor armate ucrainene care sunt în mod clar în ofensivă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.