Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING 23 de noi procurori pe urmele marilor corupți din România - Interviurile la DNA pentru 25 de posturi vacante duc la consolidarea Direcției

Digi24.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

DNA a finalizat, joi, seria de interviuri pentru ocuparea a 25 de posturi vacante, locuri pentru care s-au înscris tot atâția candidați. Urmare derulării interviurilor, la DNA sunt acum cu 23 de procurori în plus care vor fi repartizați la secțiile I și II, de combatere a corupție și a faptelor asimilate faptelor de corupție, dar și la structurile teritoriale.

Astfel s-a reușit ocuparea unor posturi de procurori de execuție la ST Bacău și la ST Timișoara, despre aceștia, surse judiciare afirmând că sunt procurori „foarte buni”.

Aceleași surse arată pentru autorul acestui material că aceasta ar fi cea mai mare cerere de angajare în rândurile structurii până în prezent dar și cu cea mai mare rată de admitere urmare interviurilor.

Totodată, precizează sursele citate, interesul vădit pentru un post în DNA evidențiază faptul că Direcția este una operativă și prezintă interes în sistemul judiciar.

DNA anunța oficial la finele anului 2023 că în perioada 27 noiembrie 2023 – 23 ianuarie 2024, organizează interviul pentru numirea procurorilor cu funcții de execuție în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, pentru ocuparea unui număr de 25 de posturi de procuror, după cum urmează:

a) la Structura centrală a direcției – 15 posturi din care:
- Secția de combatere a corupției: 5 posturi;
- Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție: 4 posturi;
- Secția judiciară: 6 posturi;

b) la Serviciile teritoriale ale direcției – 10 posturi din care:
- Serviciul teritorial Alba-Iulia: 1 post;
- Serviciul teritorial Bacău: 3 posturi;
- Serviciul teritorial Brașov: 1 post;
- Serviciul teritorial Cluj: 1 post;
- Serviciul teritorial Galați: 1 post;
- Serviciul teritorial Timișoara: 3 posturi;

La concurs se pot înscrie procurorii care îndeplinesc condițiile de participare prevăzute de art. 94 rap. la art. 86 alin. (2) din Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciară, cu aplicarea art. 168 alin. (2) din Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciară, precum și disp. art. 3 din Regulamentul privind numirea procurorilor în funcții de execuție la Direcția Națională Anticorupție și revocarea din aceste funcții aprobat prin Hotărârea Secției pentru procuror nr. 1107/31 august 2023, publicată în Monitorul Oficial nr. 795/4 septembrie 2023, respectiv:
a) să nu fi fost sancționați disciplinar în ultimii 3 ani, cu excepția cazurilor în care a intervenit radierea sancțiunii disciplinare;
b) să aibă o bună pregătire profesională;
c) să aibă o conduită morală ireproșabilă;
d) să aibă o vechime de cel puțin 10 ani în funcția de procuror sau judecător, calculată la data susținerii probei interviului (la calcularea condiției minime de vechime pentru a participa la concurs se ia în considerare perioada în care procurorul a avut calitatea de auditor de justiție, în conformitate cu dispozițiile art. 168 alin. 2 din Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciară, art. 30 din Regulament).

Concursul constă în susținerea unui interviu în fața comisiei de interviu. Conform art. 94 rap. la art. 86 alin. (13) din Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciară, precum și ale art. 12 din Regulament, în cadrul interviului se testează abilitățile, aptitudinile și motivația candidaților și se va urmări:
a) verificarea pregătirii profesionale;
b) verificarea capacității de a lua decizii și de a-și asuma răspunderea;
c) verificarea rezistenței la stres;
d) existența unei conduite morale ireproșabile, precum și a altor calități specifice, respectiv: complexitatea și diversitatea activităților, motivația candidatului, inițiativă și creativitate;
e) activitatea desfășurată de candidați, cunoașterea unei limbi străine și cunoștințele de operare pe calculator.

Interviul va avea loc la sediul Direcției Naționale Anticorupție din str. Știrbei Vodă nr. 79-81, sector 1, București, ora urmând să fie comunicată din timp candidaților.

Înscrierea candidaților la concurs se face la comisia de organizare a concursului, la sediul Direcției Naționale Anticorupție din Piața Valter Mărăcineanu nr. 1-3, etaj 4, sector 1, București, până la data de 8 decembrie 2023inclusiv.
Cererile de înscriere depuse prin serviciile poștale sau de curierat rapid vor purta pe plic data expediției și vor fi înaintate și prin fax sau email la comisia de organizare, la numărul 0372.69.80.59 respectiv la adresa de email resurseumane@pna.ro.
După înscriere, în vederea publicării rezultatelor, candidaților li se atribuie un cod alcătuit dintr-o literă și 4 cifre de către comisia de organizare a concursului, care se comunică pe adresa de mail menționată în cuprinsul cererii, conform art. 4 alin. (4) din Regulament.
Cererile de înscriere vor fi însoțite de un curriculum vitae conform modelului comun european și de o copie a actului de identitate.
La cererea de înscriere la concurs se anexează, cel mult 10 acte judiciare întocmite de candidat în ultimii 5 ani de activitate, precum și orice alte înscrisuri pe care le consideră relevante, în limba română, inclusiv cu privire la cunoașterea unei limbi străine și cunoștințe de operare pe calculator, în măsura în care deține astfel de documente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.