Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING - Alexandru Rafila: În valul 5 estimăm o dublare a numărului infecțiilor. Certificatul verde ar fi limitat creșterea

captura TV
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat luni, la Antena 3, că estimările specialiștilor în sănătate publică este că numărul de cazuri de coronavirus din valul 5 va fi de două ori mai mare decât numărul de cazuri din valul 4. O creștere mai rapidă a infectărilor este de așteptat să aibă loc în România începând cu jumătatea lunii ianuarie, iar introducerea certificatului verde ar fi putut limita răspândirea virusului, a adăugat ministrul.

„Deja cazurile cresc, important e daca ajungem la o crestere galopanta. Probabil ca in jurul datei de 15 ianuarie vom incepe sa asistam la o crestere mai rapida numarului de cazuri. In valul 4 am avut cca 400.000 de imbolnaviri confirmate. Cate imbolnaviri vom avea in valul 5 ramane de vazut. Noi estimam probabil o dublare a numarului de cazuri in valul 5”, a afirmat Rafila.

„Certificatul verde ar fi putut sa limiteze cresterea si asta oferea o relaxare a sistemului sanitar si nu l-ar putea fi pus in pericol asa cum ar putea fi daca numarul de infectari este mare”, a adăugat ministrul Sănătății.

Rafila a mai declarat luni, la Antena 3, că este atributul Parlamentului să decidă introducerea sau nu a certificatului verde, demnitarul precizând că „există un blocaj” în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.