Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking - ANAD anunță că Simona Halep e suspendată și de la competițiile din România

Instagram
simona halep

În conformitate cu art. 8.5.2 din Programul anti-doping din tenis (engl. TADP - https://www.itia.tennis/tadp/rules/), Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a primit decizia motivată cu privire la cazul sportivei Simona Halep.

ANAD este instituţia publică din România responsabilă cu implementarea reglementărilor şi politicilor anti-doping la nivel naţional, atât în sportul de performanţă, cât şi la nivelul sportului recreativ practicat în mod organizat.

ANAD a participat la audieri în procesul de gestionare a cazului Simonei Halep în calitate de observator, fără a avea dreptul la a se implica în administrarea probatoriului şi luarea deciziei.

În decizia făcută publică astăzi, tribunalul Sport Resolutions a reţinut cele două abateri de care a fost acuzată Simona Halep şi anume: prezenţa în proba de urină şi utilizarea substanţei Roxadustat, precum şi utilizarea unei substanţe sau metode interzise pe parcursul anului 2022, pe baza recoltării şi analizei a 51 de probe biologice de sânge oferite de sportivă ca parte a programului paşaportul biologic.

Conform art 10.9.4.1 din TADP, acuzaţiile formulate de ITIA, aşa cum au fost menţionate anterior, au fost gestionate împreună ca fiind o singură abatere, motiv pentru care Tribunalul a impus o sancţiune de 4 ani de suspendare din activitatea sportivă.

Decizia poate fi contestată exclusiv la CAS, conform prevederilor art. 13 din TADP.

Având în vedere că România este ţară semnatară a Codului Mondial Anti-Doping https://anad.gov.ro/web/images/home-page-boxes/codul-mondial-anti-doping-2021.pdf, ANAD va respecta prevederile din Cod incluse mai jos:

Art. 15.1 din Codul Mondial Anti-Doping - Caracterul automat obligatoriu al deciziilor luate de organizaţiile antidoping semnatare

15.1.1 O decizie privind încălcarea reglementărilor anti-doping dispusă de o organizaţie anti-doping semnatară, un organism de apel (Articolul 13.2.2) sau CAS va deveni automat obligatorie, după notificarea părţilor, nu doar pentru părţile care iau parte la procedură, dar şi pentru orice semnatar din orice sport...

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.