Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking: Atacul Rusiei asupra Ucrainei - În Polonia au fost mobilizare avioanele NATO și cele naționale

politico
avioane polonia

Comandamentul operaţional al forţelor armate poloneze şi-a mobilizat propriile avioane şi pe cele aliate din cauza atacului intens cu rachete al Rusiei asupra teritoriului ucrainean care a avut loc în cursul nopţii de joi spre vineri.

Dimineaţă devreme, armata poloneză a postat pe X un mesaj prin care şi-a avertizat cetăţenii că avioane poloneze şi aliate zboară în spaţiul aerian polonez, ceea ce poate provoca zgomot în partea de sud-est a ţării.

"În această seară se observă o activitate intensă a aviaţiei cu rază lungă de acţiune a Federaţiei Ruse, legată de lansarea unor lovituri cu rachete asupra unor obiective situate pe teritoriul Ucrainei. Au fost iniţiate toate procedurile necesare pentru a asigura securitatea spaţiului aerian polonez”, a transmis Comandamentul.

Polonia a luat măsuri după ce rachetele Rusiei au intrat în spațiul său aerian

Măsurile Poloniei vin după ce în noaptea de 24 martie, într-un alt atac, una dintre rachetele de manevră lansate de aviaţia rusă cu rază lungă de acţiune a intrat în spaţiul aerian polonez timp de 39 de secunde. Polonia l-a convocat pe ambasadorul rus la Varşovia pentru a-i înmâna o notă de protest şi a cere explicaţii, dar acesta nu a răspuns solicitării poloneze. În acelaşi timp, ministrul polonez al apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysh, a declarat că Polonia ar fi doborât racheta rusă dacă ar fi existat semne că aceasta se îndrepta spre o ţintă de pe teritoriul polonez.

Rusia a lansat în cursul nopţii un puternic atac aerian asupra instalaţiilor energetice din Ucraina, folosind diferite tipuri de rachete şi drone de atac. Apărarea aeriană ucraineană a anunţat că a distrus 84 din cele 99 de ţinte aeriene inamice folosite de Rusia pentru a ataca diverse regiuni din Ucraina.

În România sunt suspiciuni că o dronă ar fi explodat în Insula Mare a Brăilei, autorităţile căutând indicii în acest sens după ce au fost sesizate de localnici.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.