Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Buzatu planifica din pușcărie influențarea martorilor și fuga în Ecuador cu secretara sa - Martorii au manifestat temeri în fața anchetatorilor

Stirile Pro Tv
dumitru-buzatu

Dumitru Buzatu ar fi avut discuții chiar în timpul arestului preventiv despre posibila influențare a unor martori din dosarul său de mare corupție instrumentat de DNA și planifica inclusiv fuga către Ecuador la momentul eliberării sale, se arată în dosarul de mare corupție deferit justiției de către Direcție.

Concret, DNA a stat „cu urechea” pe Dumitru Buzatu inclusiv în perioada arestării sale preventive, astfel că a aflat noutăți precum că acesta ar dori să fugă în Ecuador imediat după ieșirea din arest preventiv sau că plînuiește posibila influențare a unor martori din dosar.

Concret, se pare că Buzatu discuta cu martorii chiar când era închis în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Iași și promitea răzbunare pentru darea sa în vileag anchetatorilor DNA.

Buzatu, de neoprit...

Prin rechizitoriul prin care a fost deferit justiției procurorii DNA cer menținerea lui Buzatu în arest preventiv și pe parcursul judecății și explică judecătorilor motivele.,

Astfel, se arată în dosarul ajuns la instanța de judecată, în ceea ce-l privește pe inculpatul Dumitru Buzatu se observă că martorii audiați manifestă un puternic sentiment de temere față de inculpat, fiindu-le teamă să-i rostească numele și preferând să-l individualizeze sub diferite funcții pe care le-a ocupat ( președintele CJ Vaslui, ordonatorul principal de credite).

„Inculpatul Buzatu Dumitru care se află în custodia CRAP Iași, a luat legătura cu mai mulți martori audiați în prezenta cauză și le-a promis că va afla cine “a montat această șmecherie”, dovedind un puternic sentiment de răzbunare.

Se observă că cea mai aspră măsură preventivă nu îl oprește pe inculpatul Buzatu Dumitru de a influența martorii și de a a-și exercita în continuare atribuțiile de președinte a CJ Vaslui din CRAP Iași, deoarece trasează sarcini tuturor primarilor și factorilor decidenți din administrația locală a jud. Vaslui”, se arată în dosarul aflat în analiza judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Vaslui.

„Asta e făcută intenționat”...„Lasă că rezolv eu cu dânșii”...

„În prezent inculpatul Buzatu Dumitru nu manifestă o atitudine de îndreptare a comportamentului infracțional, acestuia părându-i rău că nu a fost atent pentru a nu putea fi tras la răspundere penală ”păi bineînțeles că asta este făcută intenționat, toată povestea asta în raport cu toată chestiunea aceasta, dar…asta e. Dacă eu n-am fost atent, trebuia să fiu atent, asta-i! Doar știam lucrurile astea că de ani de zile urmăresc chestiunea aceasta și…”. Totodată Buzatu Dumitru reiterează faptul că va avea aceeași atitudine și că tragerea la răspundere penală pentru infracțiunea pentru care este cercetat nu-l va schimba „eu voi continua în felul acesta până la sfârșitul vieții mele că nu am să-mi schimb eu natura mea acuma din cauza că-s mulți nebuni pe lumea asta! În sfârșit!....Dar n-o să mă opresc eu din cauza asta!””, se arată în dosar.

Fostul președinte de CJ este foarte încrezător în influența pe care o are asupra martorilor, asupra factorilor decidenți din administrația locală a județului  Vaslui afirmând că “Lasă că le rezolv eu de la distanță chiar, dar le rezolv eu cu dânșii.”

Un telefon...despre o fugă în Ecuador...

Din convorbirile pe care Buzatu Dumitru le are cu secretara sa personala din cadrul CJ se observă clar că acesta trasează prin intermediul acesteia sarcini martorilor și factorilor decidenți din administrația locală a județului Vaslui.

Totodată Buzatu Dumitru îi propune martorei că în cazul în care va fi eliberat să plece împreună în Ecuador ”Dacă reușesc să…(neinteligibil mergem până în Ecuador! Vă iau și pe voi!)”.

Fostul președinte al CJ Vaslui și al organizației județene PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, aflat în arest preventiv, a fost trimis în judecată în dosarul în care DNA îl acuză de luare de mită.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Buzatu a fost arestat preventiv pe data de 23 septembrie, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. Fostul lider PSD Vaslui a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei, presupusă mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce i-ar fi primit într-un restaurant.

„Sunt economiile mele”, a spus Buzatu la flagrant, întrebat de unde provin banii din geantă.

"În perioada 8 mai - 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (...) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii (plată facturilor)”, susține DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.