Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING: Comisia JURI o lasă pe Ursula von der Leyen să decidă soarta Rovanei Plumb/ DOCUMENT

scrisoare juri

Președinta Comisiei juridice (JURI) a Parlamentului European, Lucy Nethsingha, i-a transmis o scrisoare șefului Legislativului comunitar, în care îl informează pe aceasta că în şedinţa de luni a comisiei s-a ajuns la concluzia că Rovana Plumb nu poate exercita funcţia de comisar european în conformitate cu tratatele europene şi codul de conduită.

Şefa Comisiei JURI nu oferă însă o cale de urmat în ceea ce o priveşte pe Rovana Plumb, ci lasă decizia la latitudinea Ursulei von der Leyen, preşedintele ales al Comisiei Europene. Astfel, von der Leyen trebuie să decidă dacă păstrează propunerea, în ciuda recomandărilor de respingere ale Comisiei JURI, sau alege să se certe cu guvernul de la București, cerându-le să aleagă noi nume.

Audierea tuturor comisarilor propuși va avea loc în intervalul 30 septembrie - 8 octombrie, potrivit programului afișat pe site-ul PE.

Pe 15 octombrie, Conferința Președinților de Comisii va evalua rezultatul audierilor și va înainta concluziile Conferinței Președinților. Cea din urmă va face o evaluare finală și va decide dacă să închidă sesiunea audierilor, la întâlnirea din 17 octombrie, conform unui comunicat de presă al Parlamentului European.

Votul în plenul PE va fi dat pe data de 23 octombrie. Întreaga componență a Comisiei Europene trebuie să fie aleasă cu majoritate simplă a voturilor în ședința plenară, prin da sau nu din partea fiecărui europarlamentar. Votul va avea loc pe 23 octombrie, conform sursei menționate.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european. Comisia va trimite o scrisoare către președintele Parlamentului European David Sassoli.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.