Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking | Cristian Popescu Piedone, acuzat oficial de conflict de interese

g4media.ro
Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a fost găsit de ANI în conflict de interese, pentru că a semnat decizia de numire a ginerelui său într-o funcție publică. Anunțul ANI vine la două zile după ce Piedone și-a anunțat intenția de a candida la Primăria Capitalei.

În afară de Piedone, ANI anunță că a găsit în incompatibilitate alți doi funcționari publici.

Potrivit unor surse oficiale, demersul ANI a venit în urma unei sesizări formulate de fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florin, în prezent deputat AUR (ales pe listele PSD în 2020).

UPDATE - Reacția primarului Piedone, AICI!

Comunicatul ANI:

„Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese de natură administrativă în cazul a 3 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, după cum urmează:

POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, Primarul Sectorului 5, București - CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În exercitarea atribuțiilor de primar, a emis și a semnat dispoziția de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidența Legii nr. 550/2002, calitate de pe urma căreia a obținut un folos material (venituri încasate în anii 2021 și 2022) în valoare totală de 109.520 RON.  Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) și art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019.

ION ROBERT FLORIN, Funcționar public cu statut special (polițist) în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș - INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioadele 27 august – 03 octombrie 2022 și 19 noiembrie 2022 – 03 ianuarie 2023, întrucât a exercitat simultan cu funcția publică cu statut special și o altă funcție remunerată în sectorul privat, funcția exercitată în sectorul privat fiind incompatibilă cu calitatea de organ de cercetare penală al poliției judiciare. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 2, alin. (4) din Legea nr. 364/2004.

ORĂȘANU ROMICĂ, Secretar general în cadrul Primăriei Com. Dudești, Jud. Brăila - INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 ianuarie – 28 februarie 2023, pe parcursul căreia raportul de serviciu din funcția de secretar general a fost suspendat, persoana evaluată exercitând funcția de consilier personal în cadrul cabinetului primarului com. Dudești. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a) și b) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 445, alin. (2) și alin. (3), art. 492, alin. (2,) lit. l) din O.U.G. nr. 57/2019.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE și ION ROBERT FLORIN nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.”

Piedone vrea să candideze la Primăria Capitalei

Cristian Popescu Piedone a anunțat că va candida la Primăria Capitalei. Edilul spune că nu e un competitor pentru Gabriela Firea, ci merge pe un drum separat.

„Voi candida la Primăria Capitalei din partea PUSL. Ce n-au ei, eu am! Am suportul electoratului. Mi-a venit rândul biologic, am 30 de ani de administrație! M-ați luat prea brutal. Nu voi stinge nimănui lumina. Sunt culuare de zbor diferite. Pe Gabriela Firea o respect, o apreciez asta nu înseamnă că fiecare cu culoarul lui de zbor. Toți plecăm cu șanse egale, ne naștem egali în fața lui Dumnezeu. Eu am depus 30 de ani jurământul în fața cetățenilor. În administrație nu mai pot fi decât vioara 1”, a declarat Piedone.

Într-un sondaj de tip Omnibus al Centrului de Sociologie Urbană și Regională - CURS publicat azi 25 februarie 2024 primarul Sectorului 5 se bucură de o intenție de vot de 10% - DETALII.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.