Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Cum se perfectează un debut de carieră medicală cu 30.000 de euro - Martora cheie l-a `împachetat`pe primarul PSD din Mioveni la DNA povestind totul

Pinterest
Medic

Dosarul de la Tribunalul Argeș în care primarul PSD din Mioveni, Ion Georgescu, prins în flagrant delict la returnarea a 10.000 de euro din 30.000 promiși, pentru intervenții privind o angajare în sistemul medical local, scoate la iveală protagoniștii din dosar, care au devenit martori cheie ai DNA.

Este de precizat că fapte de luare de trafic de influență se consumă potrivit legii și practicii unitare a instanțelor la momentul acceptării tacite, prin nerespingere, și nu neapărat la momentul primirii efective a unei sume de bani contra promisiunilor de intervenție la factori decizionali.

Totodată este de amintit că Georgescu a fost ridicat de către anchetatorii DNA la momentul la care restituia banii, pe motiv că nu a putut exercita traficul de influență despre care a lăsat de înțeles că îl are ca urmare a relațiilor sale de familie.

Martor cheie, viitorul potențial angajat

Martor cheie pentru procurorii care au intrat pe firul „afacerii judiciare„, fiica denunțătorului, cea care voia să obțină angajarea instant o dată cu terminarea perioadei de rezidențiat, a vorbit deschis la DNA despre cum au decurs discuțiile.

Aceasta a trebuit să povestească în detaliu dedesubturile situației, să explice cum s-au derulat discuțiile și care a fost aportul său în raport de fapta penală a edilului PSD.

Primele mutări...

”Nu mai rețin exact data, însă în vara anului 2022, am început să prestez muncă de voluntariat la Spitalul Orășenesc Mioveni, în sensul că asistam la operațiile efectuate de medicii chirurgi în această unitate spitalicească.

Declar faptul că am fost în jur de 10 ori la acest spital pentru a asista la operațiile efectuate de medicii chirurgi de acolo. Declar faptul că am mers în principal cam o zi/săptămână din vara anului 2022 până în luna octombrie 2022, deoarece trebuia să mă pregătesc pentru examenul de specialitate, pe care trebuia să-l susțin în luna octombrie 2022.

Având în vedere că urma să-mi expire rezidențiatul și trebuia să mă angajez în funcția de medic specialist, cu mult înainte de a fi voluntar la Spitalul Mioveni, am avut discuții în familie despre posibilitățile mele de a ocupa un post de medic în județul Argeș, astfel că stând de vorbă, tatăl meu, NICOLAE VALERICĂ, mi-a spus că putem merge să întrebăm dacă există un post de medic chirurg la spitalele din județul Argeș.

Declar faptul că am discutat cu familia mea și mă încânta Spitalul Mioveni întrucât era un spital nou și avea condiții, astfel că am mers împreună cu tatăl meu cu intenția de a vedea condițiile din Spitalul Mioveni.

Înainte de a merge efectiv la Spitalul Mioveni, am mers cu tatăl meu la Primăria Mioveni unde ne-am întâlnit cu primarul GEORGESCU ION.

În discuțiile purtate cu acesta, atât eu cât și tatăl meu, l-am întrebat pe domnul primar GEORGESCU ION dacă există posibilitatea de a ocupa un post de medic chirurg la această unitate și când va fi scos la concurs.

La această discuție Georgescu ne-a spus faptul că în viitor există posibilitatea de a avea nevoie de un medic chirurg.

Totodată, împreună cu Georgescu am stabilit să mergem la Spitalul Mioveni pentru a discuta cu directorul medical, pentru a vedea condițiile din spital și ce activități se desfășoară.

Declar faptul că aveam intenția la acel moment de a mă prezenta directorului medical căruia să-i las un CV, arătându-mă interesată de o eventuală ocupare a unui post de chirurg în cazul în care urma să se vacanteze post sau dacă era un post disponibil la acel moment. Precizez faptul că m-am gândit la faptul că dacă aveau nevoie de un chirurg să se gândească și la mine.

Am mers cu tatăl meu la Spitalul Mioveni unde m-am întâlnit cu directorul medical și am purtat discuții despre cariera mea de medic, activitățile mele desfășurate în această calitate. De asemenea, directorul medical mi-a spus faptul că în cazul în care au un post disponibil de medic chirurg mă va contacta”, este declarația martorului cheie studiată de către judecătorul de drepturi și libertăți.

Au revenit la primar...

„Ulterior, după acest moment, am discutat din nou cu primarul Georgescu întrucât directorul medical nu mi-a dat niciun răspuns, și l-am întrebat pe primar dacă pot să vizitez spitalul, respectiv Blocul Operator, și să văd cum se fac operațiile în acel spital.

La această discuție a participat și tatăl meu iar primarul  ne-a spus faptul că eu pot să asist la operațiile efectuate de către medicii din cadrul Spitalului Mioveni, spunându-mi și ziua în care să mă prezint la spital.

De asemenea, primarul mi-a spus să am asupra mea trusoul chirurgical și alte asemenea necesare pentru a intra în Blocul Operator.

Având în vedere faptul că edilul mi-a spus acest lucru, la o perioadă de timp, nu mai rețin exact, m-am prezentat la Spitalul Mioveni, unde am luat legătura cu directorul medical care m-a primit, mi-a indicat unde mă pot schimba și m-a condus în Blocul Operator, unde chirurgi din cadrul spitalul urmau să opereze. Am asistat la operațiile din ziua respectivă, am făcut cunoștință cu acești chirurgi care operau”, se mai arată în dosarul de la instanță.

Băgată în „Comisie„...

„După luna octombrie 2022, nu m-am mai prezentat la Spitalul Mioveni pentru a asista la operații astfel că mi-am desfășurat activitatea la Spitalul Județean de Urgență Sibiu în funcția de medic rezident.

Până în luna ianuarie sau februarie 2023, eu nu am mai mers la Spitalul Mioveni indiferent de motiv când, în această lună, împreună cu tatăl meu am mers la spital unde de față la discuții au participat primarul, directorul medical, managerul spitalului, și încă o persoană dar nu îmi mai aduc aminte numele și funcția, discuții în care eu am întrebat dacă există posibilitatea să existe în viitor un post liber de medic chirurg și dacă acesta urmează a fi scos la concurs pentru ca eu să mă pregătesc pentru ocuparea acestui post.

La aceste discuții, persoanele de față, mi-au spus că nu există post liber și că poate peste un an de zile va apărea vreun post liber de medic chirurg.

Am întrebat dacă pot să fac măcar gărzi acolo și mi-a spus că nu este nicio problemă și că trebuie doar să aduc dosarul care se depune pentru efectuarea gărzilor, lucru pe care l-am și făcut, așa cum am precizat anterior în declarație.

Declar faptul că la această ultimă discuție domnul primar nu îmi aduc aminte să fi spus ceva despre postul disponibil de chirurg, despre acest lucru discutând doar managerul spitalului și directorul medical care erau cei mai vocali.

După această discuție la care am rămas debusolată întrucât nu mi s-a părut o atitudine corectă față de mine, am decis să depun dosarele pentru efectuarea gărzilor la Spitalul Militar Pitești și Spitalul Costești. Astfel, am încheiat un contract de prestări servicii pentru efectuarea gărzilor cu Spitalul Militar Pitești și Spitalul Costești.

În timp ce prestam activitatea de medic de gardă la acele două spitale, am început să caut anunțuri publicate despre angajarea de medici specialiști chirurgie și am găsit un post disponibil la Spitalul Costești, post scos la concurs pentru care m-am înscris și am ocupat acest post prin examen”, le-a mai relatat martora cheie anchetatorilor DNA potrivit actelor din dosarul de mare corupție.

30 de zile la „beciul domnesc„

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a fost arestat preventiv, joi seara, pentru 30 de zile de judecătorii Tribunalului Argeș.

Potrivit DNA, Georgescu Ion este bănuit că, în toamna anului 2022, ar fi acceptat de la o persoană (martor) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.

Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.

Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină „promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.

Miercuri, în sediul primăriei orașului Mioveni, Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de bani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.