Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING - Curtea Constituțională, lovitură grea pentru USR: au respins sesizarea președintelui Senatului

www.ccr.ro
CCR

Președintele Senatului Anca Dragu a anunțat că a sesizat Curtea Constituțională asupra unui conflict juridic între Parlament și Guvern. Dragu susține că după demiterea ministrului justiției, Stelian Ion și demisia miniștrilor USR PLUS, premierul Florin Cîțu avea obligația ca în termen de cinci zile să facă noi propuneri de miniștri. În opinia președintelui Senatului, s-a schimbat compoziția politică a Guvernului iar premierul ar fi trebuit să vină în Parlament pentru un nou vot de încredere, potrivit Constituției.

Judecătorii CCR susțin că nu a existat un conflict juridic de natură instituțională și au respins solicitarea Ancăi Dragu. Această decizie mai are relevanță doar pentru jocul politic pe viitor, asta pentru că, între timp, s-au schimbat datele ecuației politice.

”Respinge cererea formulată de președintele Senatului şi constată că nu există conflict juridic de natură constituțională între Guvernul României și prim-ministrul României, pe de o parte, și Parlamentul României, pe de altă parte.

Decizia se comunică președinților celor două Camere ale Parlamentului și prim-ministrului și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, arată judecătorii Curții Constituționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.