Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING - De luni începe testarea în masă a bucureştenilor pentru COVID-19

Digi24
coronavirus

De luni va începe testarea în masă a bucureştenilor. Primăria Capitalei va achiziţiona 4000 de teste, iar cele şase primării de sector vor achiziţiona câte 1000 de teste, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanților Primăriei Capitalei, luni începe testarea în masă a bucureştenilor. Pentru aceasta, Primăria Capitalei va achiziţiona 4000 de teste, iar primăriile de sector câte 1000.

Managerul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a anunţat joi seara la întâlnirea pe care a avut-o la Primăria Capitalei testarea unui eşantion de 10.514 persoane din Bucureşti pentru infecţia cu noul coronavirus.

Doctorul Adrian Streinu-Cercel a informat, totodată, că populaţia Capitalei va fi împărţită pe categorii de vârstă după cum urmează: 0-19 ani, 20-44 ani, 45-64 ani, 65-79 ani, peste 80 de ani.

Managerul Institutului ,,Matei Balş” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a explicat de ce este necesară testarea în masă: ,,pentru că 80% din persoanele care sunt infectate cu COVID-19 fac forme uşoare şi medii, pe care uneori nici nu le conştientizează şi astfel îi infectează şi pe cei din jur, care pot face forme severe”.

Medicul a dat asigurări că echipele de testare nu vor intra în casele oamenilor, aceştia vor fi chemaţi în faţa blocului prin intermediul preşedinţilor de asociaţii. Rezultatele vor fi obţinute în 15-20 de minute şi vor fi transmise prin SMS persoanelor respective.

În cazul în care o persoană este testată pozitiv, toţi oamenii care locuiesc în acea scară de bloc vor intra în carantină şi vor fi testaţi. Între timp, scările de bloc vor fi dezinfectate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.