Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING DIICOT a clasat dosarul privind semafoarele din Capitală care ar fi fost accesate ilegal

DIICOT

Procurorii DIICOT au clasat dosarul privind semafoarele care ar fi fost accesate ilegal în Bucureşti la finele anului 2018 deoarece, în urma anchetei, procurorul de caz nu a identificat probe concrete care să dovedească faptul că la sistemul informatic a intervenit o persoană neautorizată, conform Mediafax.

Citește și: ALERTĂ METEO - ANM a emis avertizare meteo de vreme SEVERĂ IMEDIATĂ în 32 de județe

„În lipsa unor elemente concrete care să dovedească accesul la sistemul informatic și folosirea fără drept a programelor destinate sistemului informatic nu se poate dovedi nici faptul că perturbarea funcționării sistemului informatic (trecerea automatului de dirijare a circulației din 3 culori în galben intermitent) s-a realizat ca urmare a intervenției neautorizate asupra acestuia, motiv pentru care se va dispune clasarea referitor la comiterea infracțiunilor pentru care s-a început in rem urmărirea penală”, se arată în ordonanța de clasare a dosarului, obținută de MEDIAFAX.

Faptele cercetate au fost acces ilegal la un sistem informativ și perturbarea funcționării sistemelor informatice.

Primăria Capitalei a anunțat, în luna decembrie 2018, că ar fi avut loc accesări ilegale ale sistemului de semaforizare din Bucureşti, subliniind că a fost deja depusă o plângere penală. Primăria a mai spus că au fost introduse alte diagrame ce stabilesc timpii pentru culorile roşu şi verde ale semafoarelor.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat atunci, pentru MEDIAFAX, că mai mulţi angajaţi au fost chemaţi la secţia de poliţie pentru a furniza eventuale informaţii care pot duce la concluzii în ancheta privind accesarea ilegală a semafoarelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.