Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING DNA o pune la plată pe soacra lui Cherecheș pentru 5 kg de prăjituri - E vorba de cutia cu dulciuri în care a fost `plantată` mita de 50.000 de euro

Antena 3
chereches socri

Procurorii DNA Cluj au stabilit prin rechizitoriul prin care i-au deferit justiției pe socrii lui Cătălin Cherecheș pentru tentativa de mituire a judecătorului ginerelui lor că acești trebuie să plătească între altele și contravaloarea unei cutii cu prăjituri, mai precis, cutia în care a fost disimulată mita de 50.000 de euro ce trebuiau să ajungă la magistrat.

În rechizitoriul din dosarul aflat acum la Tribunalul Mureș procurorii clujeni notează că în 10 noiembrie s-a dispus luarea măsurii asigurătorii prin instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 50.000 de euro ridicată cu ocazia procedurii flagrantului în vederea confiscării speciale.

În cauză urmează a se propune instanței de judecată menținerea măsurii sechestrului asigurător asupra sumei de 50.000 de euro în vederea confiscării speciale.

Totodată, urmează a se propune instanței de judecată ca, în temeiul art. 290 alin. 5 Cod penal, să dispună confiscarea prin echivalent a contravalorii produselor de cofetărie remise de către inculpata Gliga Claudia martorului denunțător Fărcaș-Hîngan Rodica.

Din procesul verbal de investigații încheiat de ofițerul de poliție din cadrul DNA-Serviciul teritorial Cluj rezultă că valoarea produselor de cofetărie (aproximativ 5 kg) este de 490 lei, se arată în dosarul aflat pe masa magistraților mureșeni.

Profilul socrilor lui Cherecheș - Soacra a recunoscut tot

Gliga Claudia este cetățean român, studii medii, cofetar, administrator la societatea ELENS TAB BROD SRL, căsătorită, fără copii minori în întreținere, necunoscută cu antecedente penale.

Inculpata a uzat de dreptul la tăcere în fața organelor de urmărire penală și a refuzat să dea declarații. În faţa judecătorilor de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş şi a Curţii de Apel Târgu Mureş inculpata a exprimat o poziţie de recunoaştere a faptei.

Inculpatul Gliga Dorin-Petru este cetăţean român, studii medii + şcoala profesională, conducător auto la SC ELENS TAB BROD SRL, căsătorit, fără copii minori în întreținere, necunoscut cu antecedente penale.

Inculpatul a uzat de dreptul la tăcere în fața organelor de urmărire penală și a refuzat să dea declarații. În faţa judecătorilor de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş şi a Curţii de Apel Târgu Mureş inculpatul a exprimat o poziție de nerecunoaștere a faptei

Fișa dosarului

Socrii fostului primar din Baia Mare Cătălin Cherecheş, aflaţi în arest preventiv, au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru dare de mită, respectiv complicitate la dare de mită. Aceștia sunt acuzați că au încercat să „cumpere” o sentință favorabilă pentru fostul primar al municipiului Baia Mare, între timp condamnat definitiv.

OFICIAL DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi inculpați (soț și soție), în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În data de 25 noiembrie 2023, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupție, aflat în faza apelului, inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureș cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată și posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite. Această “ofertă” inițială ar fi fost valabilă doar în condițiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentință favorabilă (soluție mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârșirea unor presupuse infracțiuni de corupție.

Ulterior, la data de 06 noiembrie 2023, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiași martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, dar cel puțin egală cu suma menționată anterior, restul urmând a fi remiși după data când instanța de judecată ar fi urmat să pronunțe în cauza respectivă o soluție de achitare.

Soacra luată pe sus din restaurant

În contextul menționat mai sus, în data de 08 noiembrie 2023, într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj – Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis și alte foloase necuvenite, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soțul său atât moral, cât și material, acesta din urmă asigurându-i soției sale transportul atât în vederea „rezolvării problemei” la Baia Mare, cât și ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro.

În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 50.000 de euro, ridicată cu ocazia procedurii flagrantului, în vederea confiscării speciale

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.