Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING - Dosarul în care Dan Şova a fost condamnat se reia de la zero la Curtea de Apel Bucureşti

Inquam Photos / Octav Ganea
dan sova

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să trimită dosarul lui Dan Șova la instanța de fond, de această dată Curtea de Apel Bucureşti, în urma deciziei CCR privind compunerea nelegală a completurilor de 3 judecători, după ce inclusiv procurorul DNA a cerut retrimiterea dosarului la rejudecare. Șova a fost prezent, dar nu a făcut declarații.

Decizia a fost luată de patru dintre cei cinci judecători din complet. Al cincilea judecător, în minoritate, dorea adresarea unor întrebări Curţii de Justiţie a UE.

Dosarul va ajunge la Curtea de Apel Bucureşti, pentru că Dan Șova are în prezent calitate de avocat, competenţa revenind, potrivit legii, CAB.

Dan Șova se află în libertate începând din luna decembrie 2018, după ce instanţa supremă a suspendat executarea pedepselor, ca urmare a admiterii în principiu a contestaţiei în anulare (o cale extraordinară de atac), după decizia Curţii Constituţionale privind compunerea nelegală a completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dan Șova a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora, însă a fost anulată pedeapsa în urma deciziei ICCJ. Acesta a fost, de fapt, primul proces în care instanţa supremă a admis contestaţia în anulare, după valul de eliberări în baza acestora din decembrie 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.