Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Două curse care duceau muncitori de pe Aeroportul Iași în Germania au fost ANULATE

Inquam Photos/Raul Stef
Inquam aeroport Cluj

E haos pe aeroportul din Iași.  Două zboruri charter cu muncitori sezonieri cu destinaţia Germania au fost anulate, conform directorului Aeroportului din Iași, Cătălin Bulgariu. Două zboruri erau programate vineri să decoleze de pe Aeroportul din Iaşi. Acestea trebuiau să plece la ora 13.00 şi aveau ca destinaţie Baden - Baden şi Nuremberg, însă nu au mai plecat, anunță Mediafax.

Citește și: BÂLBELE continuă: Raed Arafat și Alexandru Rafila SE CONTRAZIC privind protecția oferită de măști împotriva coronavirusului

„Aşteptăm publicarea în Monitorul Oficial a unui ordin de ministru prin care se suspendă zborurile charter de astăzi (vineri-n.r.). A intrat în vigoare ordonanţa militară prin care se vorbeşte despre aprobarea curselor aeriene cu 48 de ore înainte de către statul român, ceea ce face ca astăzi şi mâine să nu existe zboruri. Din acest punct de vedere zborurile de la ora 13.00 au fost anulate. În acest moment încercăm să discutăm cu firmele de recrutare care să preia oamenii şi să îi ducă înapoi acasă, pentru că nu va fi niciun zbor astăzi”, a declarat Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iași.

De dimineaţă, Bulgariu ceruse prezenţa jandarmilor la aeroport. În zonă sunt şi acum deja echipaje de jandarmi, care au făcut culoare de acces pentru călători, pentru a fi evitată o situaţie precum cea de la Cluj-Napoca.

Aproximativ 350 de oameni aşteptau să plece cu cele două curse către Germania, potrivit autorităţilor.

Aproape 2.000 de persoane din judeţe din Transilvania şi Moldova au fost joi în parcarea din faţa Aeroportului Internaţional „Avram Iancu" Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.