Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Fiul fostului selecționer Pițurcă lăsat liber de Tribunalul București - Judecătorul a dispus eliberarea sa imediată din Arestul Central

zf.ro
piturca jr

Fiul fostului selecționer al României, Victor Pițurcă, Alexandru, a fost lăsat, marți noapte în libertate, alături de șeful Romarm, Gabriel Țuțu, după ce anchetatorii DNA care îi acuză de fapte de mare corupție pretins petrecute în perioada pandemiei și legate de achiziția de tehnică medicală privind măștile de protecție au cerut arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Cu toate acestea instanța a stabilit din oficiu luare față de cei doi a măsurii controlului judiciar pentru 30 de zile. Aceștia sunt astfel obligați să respecte o serie de indicații ale judecătorului altfel riscă înlocuirea acestei măsuri cu una mai severă.

Mai precis, în cursul nopții de marți spre miercuri, instanța Tribunalului București a luat în analiză propunerea arestării preventive a celor doi inculpați iar după deliberări a stabilit ca cei doi să fie cercetați în stare de libertate, sub control judiciar.

Decizia de marți noapte nu este definitivă și poate fi contestată de cei în cauză, inclusiv de procurorii DNA, caz în care dosarul va ajunge în analiza judecătorului de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel București.

Gabriel Țuțu, în libertate la momentul judecării propunerii DNA, după expirarea mandatului de reținere pentru 24 de ore, a fost prezent la Tribunalul București pe toată durata judecății.

În boxa arestaților s-a aflat, sub puterea unei ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, fiul fostului selecționer, Alexandru Pițurcă. Instanța a ascultat pledoaria anchetatorilor DNA după care pe cele ale apărătorilor celor doi inculpați.

După ultimul cuvânt judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a deliberat aproximativ o oră după care a pronunțat public soluția.

Fostul jucător și fost selecționer al naționalei este în prezent plasat sub control judiciar, după ce și acesta fusese reținut pentru 24 de ore și dus la CRAP.

Potrivit DNA, pe fondul pandemiei COVID-19, în perioada 19 martie 2020 - 16 septembrie 2021 Gabriel Țuțu, în calitate director general al Romarm, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat, cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de Alexandru Pițurcă, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică ce vizau cumpărarea a 7 utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție.

Fața hoției din pandemie

Prin demersurile menționate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului).

Într-un context asemănător, în perioada 19.03.2020 - 10.04.2020,  Țuțu Gabriel ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanții societăților implicate în achizițiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale (MApN) a unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecție și efectuarea unor plăți către acesta, (40% din cota de profit rezultată) sub aparența unui contract de consultanță.

În schimbul acestor „servicii” suspectul Țuțu Gabriel ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contractele de furnizare dar și să efectueze recepția fără problemă a produselor respective și să achite la timp facturile emise în acest sens.

În contextul menționat mai sus, suspectul Țuțu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.