Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING - Gelu Oltean, fostul șef 'Doi şi-un sfert', reţinut de DIICOT pentru trafic de droguri

breaking news stiripesurse.ro

Chestorul Gelu Oltean, fostul șef al DIPI (Direcția de protecție internă, fostul serviciu secret al Ministerului de Interne, cunoscut ca UM0215, 'Doi şi-un sfert'), a fost reținut, pentru trafic de droguri, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT Braşov, fiind prins în Dâmbovița, au declarat surse judiciare pentru STIRIPESURSE.RO.

Fostul şef DIPI va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Numele lui Gelu Marin Oltean, fostul şef al serviciului de informaţii din Ministerul Afacerilor Interne, nu este lipsit de controverse, privind modul în care a ajuns să ocupe funcţii importante în structurile guvernamentale. Numele său este legat şi de cel al unui om de afaceri italian, acuzat de corupţie şi luare de mită.

Potrivit Digi 24, înainte de a veni „la centru”, la Bucureşti, Gelu Oltean a fost adjunct al şefului Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi şeful structurii de Informaţii a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj. Promovările de care s-a bucurat în structurile MAI par să fi venit în contextul apropierii lui Gelu Oltean de primul şef cu nume celebru al Serviciului de Informaţii al MAI (aşa-numitul „Doi şi-un sfert”, fosta unitate de informații a Internelor - UM 215): Virgil Ardelean, supranumit „Vulpea”.

În 1997, când mentorul său a fost numit şef la Poliţiei Capitalei, Gelu Oltean a devenit purtătorul său de cuvânt. Iar când Virgil Ardelean a fost numit şef al Doi şi-un sfert, Gelu Oltean l-a urmat în serviciul de informaţii al MAI. În perioada 2012 - iulie 2014, Oltean a fost şeful DIPI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.