Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING - Guvernul ia în calcul 'scăderea contribuțiilor' plătite de angajați

promptmedia.ro
taxe impozit fiscal

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a declarat vineri la Antena 3 că Guvernul analizează mai multe scenarii pentru reducerea taxelor și creșterea salariilor.

„În momentul de față facem o analiză. Ştiți că în această perioadă am avut discuții și în consiliul tripartit cu sindicatele și patronatele pentru a găsi soluții privind majorarea salariului minim și în condițiile în care vom găsi împreună soluțiile respective, ele vor fi anunțate.

Am vrut să informăm oamenii că suntem atenți și ne dorim să majorăm salariile mici, veniturile mici și din punctul ăsta de vedere luăm în considerare mai multe scenarii, inclusiv acesta de a găsi o variantă de scădere a contribuțiilor gradual, astfel încât bugetul să permită și să nu fie afectat și să rămânem pe aceeași traiectorie de consolidare fiscală", a spus ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu.

Întrebat dacă s-au făcut calculele necesare, ministrul a precizat că pentru toată lumea varianta ideală este "să plătim taxe mici şi toţi să le plătim".

„Eu cred că pentru toată lumea varianta ideală este să plătim taxe mici și toți să le plătim. Din punctul meu de vedere, în acest moment trebuie să fim atenți la ce se va întâmpla în viitor pentru că, România are o problemă cu forța de muncă și aici mă refer la faptul că oamenii pleacă din țară și toată lumea clamează taxarea destul de ridicată a muncii în România.

Și atunci, bineînțeles, că luăm în calcul și asemenea variantă, dar repet toate lucrurile acestea se vor face și având în vedere un principiu al corectitudinii și al dreptății pentru că este greșit, din punctul meu de vedere, ca toată lumea să plătească contribuții și să fie categorii care sunt exceptate de la plata contribuțiilor.

Din punctul ăsta de vedere există tot felul de plafoane introduse pentru plata contribuțiilor și a impozitelor, dar căutam o variantă în care regula de taxare să fie una generală și bineînțeles că nu se poate întâmpla peste noapte acest lucru, ci în pași astfel încât populația și antreprenorii să facă față unor măsuri.

Nu este vorba de a schimba regula peste noapte, ci pur și simplu căutăm soluții astfel încât salariile mici să crească dar și în zona de salarii mari, acolo unde este forța de muncă înalt calificat aceasta să rămână în România și să nu plece în străinătate", a mai explicat ministrul Finanțelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.