Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking: Hezbollah va lupta în Ucraina

alarabiya.net
Hezbollah

Gruparea paramilitară rusă Wagner a convins grupul armat șiit Hezbollah să se alăture războiului din Ucraina de partea Rusiei. Informația a fost difuzată vineri de trustul Al-Arabiya, cea mai mare companie de televiziune în limba arabă din lume, potrivit Novaya Gazeta.

Potrivit înțelegerii, Hezbollah s-a angajat să trimită 800 de luptători în Ucraina. Hezbollah a început recrutarea în orașul Quseir din Siria. Primii combatanți șiiți trimiși de Hezbollah vor fi transferați cu avionul din Damasc în regiunea Gomel din Georgia, de unde vor porni spre Ucraina. Transferul primilor 200 de luptători islamiști va avea loc pe 29 martie.

În Orientul Mijlociu, implicarea Hezbollah este prezentată ca o acțiune împotriva unui președinte cu rădăcini evreiești și care este sprijinit de Israel.

Vestea vine în contradicție flagrantă cu afirmațiile secretarului general Hezbollah, Hassan Nasrallah, care declara săptămâna trecută că organizația nu ia în calcul să se implice în evenimentele din Ucraina. Pe de altă parte, Hezbollah a mai spus în trecut că nu va lupa în Siria, Bosnia, Palestina, Yemen și Irak, dar până la urmă au trimis combatanți în aceste zone.

Hezbollah are peste 100.000 de combatanți și este considerată de numeroase state, printre care SUA și Israel, ca fiind o organizație teroristă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.