Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING - Instanţa anulează decizia BEC: Candidatul PSD la Primăria Moldova Nouă poate fi primar

judecator justitie

Curtea de Apel Timişoara a anulat vineri, 16 octombrie, decizia 142/2020 a Biroului Electoral Central, prin care au fost anulate alegerile pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin. Potrivit deciziei, Adrian Torma, candidatul PSD care a câştigat alegerile, poate fi primar. Decizia poate fi însă contestată.

MINUTA:

Admite acţiunea în contencios administrativ formulată şi precizată de reclamanta ORGANIZAŢIA JUDEŢEANĂ CARAŞ-SEVERIN A PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT în contradictoriu cu pârâţii BIROUL ELECTORAL CENTRAL PENTRU ALEGEREA AUTORITĂŢILOR ADMINISTRAŢIEI PUBLICE LOCALE DIN 2020, PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL, FILIALA CARAŞ-SEVERIN şi ORGANIZAŢIA PNL MOLDOVA NOUĂ şi acţiunea în contencios administrativ conexă formulată de reclamantul TORMA ADRIAN CONSTANTIN în contradictoriu cu pârâtul BIROUL ELECTORAL CENTRAL PENTRU ALEGEREA AUTORITĂŢILOR ADMINISTRAŢIEI PUBLICE LOCALE DIN 2020. Admite cererea de intervenţie principală formulată de intervenienta Alianţa Electorală PSD-PRO România în contradictoriu cu BIROUL ELECTORAL CENTRAL PENTRU ALEGEREA AUTORITĂŢILOR ADMINISTRAŢIEI PUBLICE LOCALE DIN 2020. Respinge cererea de intervenţie accesorie în sprijinul pârâtului BIROUL ELECTORAL CENTRAL PENTRU ALEGEREA AUTORITĂŢILOR ADMINISTRAŢIEI PUBLICE LOCALE DIN 2020 formulată de intervenientul Damian Cristian Liviu. Dispune anularea Hotărârii Biroului Electoral Central nr. 142/30.09.2020, până la soluţionarea definitivă a cauzei. Dispune anularea Hotărârii Biroului Electoral Central nr. 142/30.09.2020. Ia act că se solicită cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, pentru cererea de suspendare. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, pentru cererea în anulare. Recursurile se depun la Curtea de Apel Timişoara. Pronunţată în şedinţa publică din 16.10.2020.

CONTEXT:

Biroul Electoral Central (BEC) a anulat pe 30 septembrie rezultatul alegerilor pentru funcția de primar al orașului Moldova Nouă (Caraș Severin) și a decis reluarea lor. Candidatura social-democratului Adrian Constantin Torma, votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne, este nulă pentru că Biroul Electoral de circumscripţie Moldova Nouă i-a admis candidatura din partea PSD-Pro România deşi Tribunalul Caraş Severin i-a respins candidatura pentru că nu avea semnătura liderilor locali ai celor două partide, așa cum impune legea.

Sesizarea la BEC a fost făcută de PNL Caraş Severin şi PNL Moldova Nouă care au reclamat fraudarea procesului electoral în 11 secţii de votare din localitate, dar şi faptul că social-democratul Adrian Constantin Torma, candidat pentru funcţia de primar, a intrat ilegal în cursa electorală, întrucât candidatura sa fusese respinsă prin decizie judecătorească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.