Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking | Kovesi dă lovitura în Bulgaria: Fostul premier Boiko Borisov și alți foști oficiali au fost reținuți

Boiko Borisov

O operațiune de amploare a Direcției Generale a Poliției Naționale în legătură cu 120 de dosare ale Parchetului European din Bulgaria este în derulare, a anunțat centrul de presă al MAI, citat de presa din țara vecină.

Percheziții și sechestre sunt efectuate la multe adrese.

Fostul premier și lider al GERB (partidul Cetățenii pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei) Boiko Borisov, fostul ministru de Finanțe Vladislav Goranov, fosta președintă a comisiei parlamentare pentru finanțe Menda Stoyanova și purtătoarea de cuvânt GERB Sevdalina Arnaudova au fost reținuți până acum.

Potrivit bntnews.bg, Boiko Borisov se afla la domiciliul său din Bankya.  Momentan, parchetul bulgar nu a fost informat despre acțiunile anchetei, a declarat pentru PSN Siika Mileva, purtătoarea de cuvânt a prim-procurorului. Potrivit legislației bulgare, în caz de urgență, parchetul trebuie sesizat în termen de 24 de ore.

Cu o zi înainte, la un briefing la Sofia, șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a declarat că Parchetul European a primit date despre peste 120 de cazuri de abuz de fonduri europene în Bulgaria. Ea a precizat că principalele plângeri au fost primite cu privire la faptele de abuz de fonduri europene legate de ordinea de stat, subvenții pentru dezvoltarea agriculturii, fonduri alocate pentru construcție și reconstrucție după pandemia de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.